Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er miljoenen slachtoffers gevallen. Niet alleen tijdens de holocaust, maar ook door alle andere gruweldaden die de nazi's uithaalden. Voor die slachtoffers houden we ieder jaar een herdenking, tijdens de Internationale Dag voor Slachtoffers van het Nazisme (en Stalinisme). Dat doen we op 23 augustus. De Dag is ooit in het leven geroepen door het Europees Parlement, die het belangrijk vond om de slachtoffers van alle dictatoriale en totalitaire regimes te kunnen herdenken.
Vreselijk pact De datum van 23 augustus is gekozen vanwege de symboliek: op die datum vond het Molotov-Ribbentrop-pact plaats, waarbij Nazi-Duitsland en de Soviet Unie besloten om Oost-Europa samen te verdelen. Volgens de EU is dit "de samenkomst van twee van de verschrikkelijkste vormen van totalitairsme ooit", en moet de datum als herinnering dienen om zoiets nooit meer voor te laten komen.
Meer informatie is onder andere te vinden op Wikipedi.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Nazisme en Stalinisme!
Niet te verwarren met de Europese Dag tegen Mensenhandel is hier op 30 juli ieder jaar de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Deze is opgericht door de Verenigde Naties.
Roze Zaterdag is de Nederlandse equivelant van de Amerikaanse Gay Pride Parade. Tijdens Roze Zaterdag staat ieder jaar een grote Nederlandse stad centraal om zich sterk te maken voor homorechten.
Als we nog niet uitgerust zijn van Internationale Ouderendag (op 1 oktober), dan is het alweer de Nationale Ouderendag. Op $datum, de eerste vrijdag van oktober, wordt namelijk de nationale variant gevierd.