10 april

Internationale Dag van Roze

10 april - 75 dagen geleden elke 2e woensdag van april
In 2025 op 9 april
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van Roze

Categorie:
29-heart Liefde en relatie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Dag van Roze is een Internationale Dag tegen pesten. De oorsprong is best intrigerend te noemen. Op een school ergens in oost-Canada zagen twee jongens dat er iemand gepest werd. Deze jongen had een roze shirt aan. Uit respect en om deze beste jongen te ondersteunen besloten de twee de dag erop in roze outfit op school te komen. Hun initiatief was in 2007, en in 2012 deden meer dan 8 miljoen mensen aan de "Wear Pink Day" mee.

De International Day of Pink is een Dag die strijd tegen discriminatie, pesten, homofobie, en transfobie. Het is een actiedag waarop diversiteit wordt gevierd en mensen samenkomen om aandacht aan deze serieuze onderwerpen te geven. De Dag is dus overgewaaid uit Canada, waar hij is ontstaan als Pink Shirt Day en waarop mensen in Roze gekleed naar buiten gingen. Inmiddels wordt de Dag iedere tweede woensdag over de hele wereld van april gevierd. Let's Celebrate Pink!

Wij weten hiervan door Wikipedia, en de website van de day of pink

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van Roze!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vriendschap
30 juli
Op 30 juli vieren we de Internationale Dag van de Vriendschap. Zo hebben de Verenigde Naties ons voorgeschreven. We hebben nog zo'n vriendschapsdag in ons overzicht, maar dat is een uit Amerika overgewaaide versie.

Dag van de Scheiding
13 september
1 op de 3 getrouwde stellen scheidt, blijkt uit cijfers van het CBS. Alsof dat op zichzelf niet erg genoeg is, zijn er altijd mensen die daar op weten te kapitaliseren.

Steak- en Blowjob-dag
14 maart
Deze Dag klinkt mannelijker dan mannelijk, en dat is niet gek. Het is namelijk precies het idee achter deze ludieke, satirische Dag, die een paar jaar geleden in Amerika is opgericht.

10
april

10 apr

Eerdere edities:
In 2023: 12 april
In 2022: 13 april
In 2021: 14 april
Deze site gebruikt Cookies.