18 oktober

Dag van het Ploegpaard

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
18 oktober 2020 - 96 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 oktober 21:08


Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Let op: De Dag van het Ploegpaard wordt vanwege corona dit jaar niet gevierd. Waarschijnlijk vindt er volgend jaar een nieuwe editie plaats

Behalve dure accessoires voor rijkeluismeisjes in de puberteit zijn paarden ook vooral werktuigen. Dat wordt nog eens te meer gedemonstreerd op de Dag van het Ploegpaard, 19 oktober in het monumentendorp Orvelte in Drenthe.

Daar vindt de Dag van het Ploegpaard dit jaar alweer voor de 15e (!) keer plaats. Tijdens deze Dag kunnen deelnemers strijden om de befaamde Orvelte wisselbeker voor het beste ploegpaard. Dat wordt uitgekozen op basis van wedstrijden zoals ringsteken, en demonstraties over koetsen en ruiters. Ook is er volgens de organisatie vanalles voor niet-paardrijders, zoals een band die optreedt en een markt met oud-ambachtelijke demonstraties. Klinkt gezellig. Benieuwd of we eindigen met een lekkere paardenburger.

Alle informatie over de Dag van het Ploegpaard is te vinden op de website van Orvelte.

Wens iemand een Fijne Dag van het Ploegpaard!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Aap
14 december
Laten we wel wezen: De aap is het leukste dier dat er bestaat. Grappig, slim, lief... Niet heel gek dus dat er een speciale Dag wordt gewijd aan de vrolijke boombewoners, en dat gebeurt op 14 december tijdens de Internationale Dag van de Aap.

Internationale Dag van de Walvishaai
30 augustus
Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai.

Internationale Dag van de Bever
7 april
Helaas hebben we in dit land maar weinig bevers. In de Biesbosch hangen er een paar rond, rond de Gelderse Poort ook, maar daar houdt de aanwezigheid van de uit de kluiten gewassen eekhoorns wel een heel eind op.

18
oktober

18 okt

Eerdere edities:
In 2020: 18 oktober
In 2018: 21 oktober
In 2017: 22 oktober
Deze site gebruikt Cookies.