18 oktober

Dag van het Ploegpaard

18 oktober - 7 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 oktober 21:08


Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Let op: De Dag van het Ploegpaard wordt vanwege corona dit jaar niet gevierd. Waarschijnlijk vindt er volgend jaar een nieuwe editie plaats

Behalve dure accessoires voor rijkeluismeisjes in de puberteit zijn paarden ook vooral werktuigen. Dat wordt nog eens te meer gedemonstreerd op de Dag van het Ploegpaard, 19 oktober in het monumentendorp Orvelte in Drenthe.

Daar vindt de Dag van het Ploegpaard dit jaar alweer voor de 15e (!) keer plaats. Tijdens deze Dag kunnen deelnemers strijden om de befaamde Orvelte wisselbeker voor het beste ploegpaard. Dat wordt uitgekozen op basis van wedstrijden zoals ringsteken, en demonstraties over koetsen en ruiters. Ook is er volgens de organisatie vanalles voor niet-paardrijders, zoals een band die optreedt en een markt met oud-ambachtelijke demonstraties. Klinkt gezellig. Benieuwd of we eindigen met een lekkere paardenburger.

Alle informatie over de Dag van het Ploegpaard is te vinden op de website van Orvelte.

Wens iemand een Fijne Dag van het Ploegpaard!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Slang
16 juli
Wist u dat er meer mensen doodgaan aan bijen en wespen dan aan slangen? Nou, dan weet u het nu. En dat is vandaag goed om te weten, want het is Werelddag van de Slang.

Internationale Dag van de Tijger
29 juli
De Internationale Dag van de Tijger wordt jaarlijks gehouden op 29 juli om wereldwijd aandacht voor het behoud van tijgers te vragen. Het gaat namelijk niet goed met de nobele katachtigen, die links en rechts door stropers en jagers worden afgeshoten voor hun huid, hun botten en voor de sport.

Dag van het Therapiedier
17 november
Dieren zijn een geweldige vorm van therapie voor veel verschillende ziektes en aandoeningen. Lekker met een konijn knuffelen, rennen met een hond, het helpt zowel ouderen als kinderen aan een betere gezondheid, meer sociaal contact en minder depressie.

18
oktober

18 okt

Eerdere edities:
In 2018: 21 oktober
In 2017: 22 oktober
In 2016: 23 oktober
Deze site gebruikt Cookies.