23 april

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten

23 april - 62 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd. De VN heeft, samen met haar culturele tak Unesco, deze Dag aangegrepen om om te roepen tot de Internationale Dag van Boek en de Auteursrechten, waarbij de wereld stilstaat bij het belang van het geschreven werk en wat dit betekent voor ons culturele erfgoed.

Op deze Dag worden er wereldwijd allerlei activiteiten rondom boeken georganiseerd. Dat gebeurt op scholen, of publiek in bibliotheken. Ook besteden bijvoorbeeld kranten of websites er aandacht aan door bepaalde schrijfwerken extra in de spotlight te zetten. U kunt zelf ook meedoen door gewoon Netflix eens niet op te starten maar De Avonden nog eens door te nemen.

Verwar deze Dag overigens niet met Wereld Boekendag, die op 2 maart ieder jaar plaatsvindt. Het idee daarvan is weliswaar hetzelfde, maar er zit een andere organisator achter. Daarvoor kunt u kijken op worldbookday.com.

Voor meer informatie over de Dag zijn er verschillende websites te vinden. Kijk maar eens op de officiële website van Unesco, en natuurlijk de onuitputtelijke bron van informatie op Wikipedia.

Verwante Dagen

Europese Dag van de Joodse Cultuur
1 september
In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd. De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten.

Dag van de Zachte G
7 juli
De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener.

Dag van het Kasteel
20 mei
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

Deze site gebruikt Cookies.