23 april

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten

23 april - 75 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd. De VN heeft, samen met haar culturele tak Unesco, deze Dag aangegrepen om om te roepen tot de Internationale Dag van Boek en de Auteursrechten, waarbij de wereld stilstaat bij het belang van het geschreven werk en wat dit betekent voor ons culturele erfgoed.

Op deze Dag worden er wereldwijd allerlei activiteiten rondom boeken georganiseerd. Dat gebeurt op scholen, of publiek in bibliotheken. Ook besteden bijvoorbeeld kranten of websites er aandacht aan door bepaalde schrijfwerken extra in de spotlight te zetten. U kunt zelf ook meedoen door gewoon Netflix eens niet op te starten maar De Avonden nog eens door te nemen.

Verwar deze Dag overigens niet met Wereld Boekendag, die op 2 maart ieder jaar plaatsvindt. Het idee daarvan is weliswaar hetzelfde, maar er zit een andere organisator achter. Daarvoor kunt u kijken op worldbookday.com.

Voor meer informatie over de Dag zijn er verschillende websites te vinden. Kijk maar eens op de officiële website van Unesco, en natuurlijk de onuitputtelijke bron van informatie op Wikipedia.

Verwante Dagen

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen
18 april
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

Wereld Filosofiedag
17 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door UNESCO 'om te reflecteren op het reflecteren'.

Nationale Gedichtendag
27 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

23
april

23 apr

Deze site gebruikt Cookies.