16 mei

Internationale Dag van de Vismigratie

16 mei - over 47 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 januari 10:59

Internationale Dag van de Vismigratie

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen. De Dag benadrukt het belang van open rivieren en migratie van vissen in alle wateren der aarde.

Om een duurzame voorraad van vis te garanderen moeten we rekening houden met de migratie van vissen, zoals de zalm en de forel. Als deze vissen niet kunnen migreren, dan kunnen zij zich ook niet voortplanten. Daarnaast is de visvangst zo veel toegenomen dat het aantal vissen slinkt. Ook het aanleggen van dammen bedreigen de spartelende waterdieren. Genoeg redenen om een Dag te benoemen en meer aandacht te genereren.

Meer informatie is te vinden op www.worldfishmigrationday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vismigratie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Mus
20 maart
De mus, dat snelle vogeltje die je hier veel te veel tegenkomt. De mus telt wel 49 soorten en is een zangvogel van de familie Passeridae... De meest voorkomende is de Huismus.

Internationale Dag van de Dierenarts
25 april
Iedere laatste zaterdag in april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. Dat behoeft niet echt een uitleg wel? Volgens de organisatoren van de World Veterinary Assocation (WVA) is de dierenarts een belangrijke schakel in het welzijn van allerlei (huis)dieren.

Wereld Bijendag
20 mei
Om de aandacht te vestigen op het belang van bestuivers, de bedreigingen waarmee zij worden geconfronteerd en hun bijdrage aan duurzame ontwikkeling, heeft de VN $datum uitgeroepen tot Wereld Bijendag.

16
mei

16 mei

Eerdere edities:
In 2018: 21 mei
In 2017: 21 mei
In 2016: 21 mei
Komende Dagen
Wereld Backupdag
Wereld Backupdag
31 maart
Dag van de Grap
Dag van de Grap
1 april
Deze site gebruikt Cookies.