25 mei

Internationale Dag van de Vismigratie

25 mei - 57 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 18:03

Internationale Dag van de Vismigratie

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen. De Dag benadrukt het belang van open rivieren en migratie van vissen in alle wateren der aarde.

Om een duurzame voorraad van vis te garanderen moeten we rekening houden met de migratie van vissen, zoals de zalm en de forel. Als deze vissen niet kunnen migreren, dan kunnen zij zich ook niet voortplanten. Daarnaast is de visvangst zo veel toegenomen dat het aantal vissen slinkt. Ook het aanleggen van dammen bedreigen de spartelende waterdieren. Genoeg redenen om een Dag te benoemen en meer aandacht te genereren.

Meer informatie is te vinden op www.worldfishmigrationday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vismigratie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Leeuw
10 augustus
Er zijn veel dieren waarmee het niet zo goed gaat, en die moeten worden beschermd om uitsterven te voorkomen. Een Dag Van is daar een goede manier voor, en de leeuw is een van die dieren waarmee het niet zo goed gaat.

Internationale Dag van de Otter
29 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

Internationale Dag van de Aap
14 december
Laten we wel wezen: De aap is het leukste dier dat er bestaat. Grappig, slim, lief... Niet heel gek dus dat er een speciale Dag wordt gewijd aan de vrolijke boombewoners, en dat gebeurt op 14 december tijdens de Internationale Dag van de Aap.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2023: 21 mei
In 2022: 21 mei
In 2020: 16 mei
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.