5 september

Internationale Dag van de Liefdadigheid

5 september - over 159 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Liefdadigheid

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties zijn voor veel dingen goed, maar één van de belangrijkste dingen is toch wel liefdadigheid. Niemand die zo goed is in naastenliefde als de VN. Met al die Dagen Van die zij organiseren is liefde voor elkaar wel een beetje hun paradepaardje. Hoogste tijd om dat te vieren, tijdens de Internationale Dag van de Liefdadigheid, op 5 september.

Tijdens de Dag is het de bedoeling dat we heel even stilstaan bij onze naasten en dat we hen helpen met de dingen in het leven waar zij moeite mee hebben. Wat kunt u zelf doen aan altruïsme voor de medemens? Waarschijnlijk is dat makkelijker dan u denkt.

De datum van 5 september is symbolisch. Dat is namelijk de sterfdag van Moeder Teresa. Die is wat liefdadigheid betreft toch wel de meest prominente weldoener. U kunt alle informatie over de Dag van de Liefdadigheid vinden op deze VN-website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Liefdadigheid!
Verwante Dagen

Wereld Denkdag
22 februari
Als we heel eerlijk moeten zijn hebben we geen flauw idee waar Wereld Denkdag (World Thinking Day) over gaat... De organisatie ligt volledig in handen van de World Association of Girl Guides and Girl Scouts.

Internationale Dag tegen de Doodstraf
10 oktober
De doodstraf is een barbaarse, negentiendeeuwse praktijk die je in beschaafde landen niet meer hoort tegen te komen. Toch? Nou, dat is helaas niet helemaal het geval.

Internationale Dag tegen Internetcensuur
12 maart
Internetactivisiten roepen het al jaren: Het internet is lang niet meer zo vrij als het zou moeten zijn. Sommige landen nemen de macht over hun eigen internet, anderen maken het lastig om kritische websites te bezoeken.

5
september

5 sep

Deze site gebruikt Cookies.