De Max Havelaars van deze wereld slaan de handen ineen op 17 april ieder jaar, dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Boerenstrijd. En dan hebben we het niet over boer Teun van de Looidijk die de kraaien van zijn land moet verjagen, maar over de werkelijk achtergestelde boeren uit derdewereldlanden, die hun hele levensonderhoud (en vaak ook dat van hun familie) bij elkaar moeten harken in onwerkbare gebieden.
Vaak is het te warm (zoals in Afrika) of te droog (ook zoals in Afrika), of bestaat er een corrupte overheid of landbazen die de winst opeisen (wederom, Afrika). Veel grote coöperaties steken ook veel van de winst van deze arme boeren in eigen zak. Om hier iets tegen te doen, heeft La Via Campesina (de International Peasant's Movement), de Internationale Dag Van De Boerenstrijd opgericht. Samenwerken is de enige kans op slagen voor deze arme landarbeiders. Dat gebeurt dus ook op 17 april ieder jaar, als de organisaties boeren wereldwijd oproept hier gehoor aan te geven. Ook worden overheden en bedrijven benaderd om mee te werken aan een eerlijkere behandeling voor boeren.
Kinderen zijn belangrijk voor de wereld, met het oog op dat ze later ons gaan verzorgen en zo. Maar kinderen zijn ook een stuk zwakker, bijvoorbeeld tegen mensen die ze laten werken en zo.
In de brede maatschappelijke LHBTI-discussie raakt een belangrijke seksueel georiënteerde groep een beetje ondergesneeuwd. Aseksuelen indentificeren zich niet op een van die manieren - ze voelen juist helemaal geen seksuele aantrekkingskracht tot wie dan ook.
Een inheems volk klinkt als iets van ver weg. Afrika of zo. Zuid-Amerika. Overal behalve hier. Een inheems volk is een groep mensen die al generaties lang in hetzelfde gebied woont.