Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats. Hier heeft de RTL een overzicht. Het lijkt wel of de natuur boos op ons is!
Dus valt er voor ons maar één ding te doen: We richten er een Dag voor op! Dat is tenminste wat de Verenigde Naties dachten. Zij vinden dat die vulkaanuitbarstingen , tsunami's en aardbevingen maar eens op moeten houden met het dwarsbomen van onze samenleving. Dus, laten we met z'n allen de straat op gaan om te protesteren tégen de natuur, die zo vaak van die irritante rampen veroorzaakt!
Dat doen de VN dan wel op de good old fashioned way; door overheden en organisaties over te halen om meer aan rampenpreventie en waarschuwingsmaatregelen te doen. Sterker nog, we hebben daar zelfs meer dan een Dag voor gehad. Deze Dag is namelijk opgericht tijdens het Internationale Decennium ter Voorkoming van Natuurrampen, dat van 1990 tot 1999 liep. Vandaar dus dat we sinds 2000 plots zoveel rampen hebben gehad dus.
U staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil omdat u het nooit ziet, maar zeegras is ontzettend belangrijk. Ja, we bedoelen gras dat groeit op de zeebodem.
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.
De Europese Commissie, het Europese Parlement, het Maltese voorzitterschap en het Comité van de Regio’s hebben 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura2000.