15 mei

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid

15 mei - 11 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 mei 16:41


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum kan heel vervelend zijn en heeft naast een grote impact op je lichaam, ook een grote impact op je geest. Hyperemesis gravidarum betekent in het Latijn extreme misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Internationale HG Awarenessday is georganiseerd door de Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) en helpt mensen die hier last van hebben. Dit jaarlijkse evenement is dan ook een geweldige kans om het bewustzijn van deze verschrikkelijke zwangerschapsaandoening en de ondersteunende organisaties over de hele wereld te vergroten.

Het allerbelangrijkste doel van Stichting ZEHG is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker geld voor nodig. Uiteraard kan deze Dag helpen bij het verkrijgen van aandacht, en dus ook meer geld om vrouwen met dit probleem te helpen. En we hopen dat deze 15 mei daarbij een contributie gaat geven.


Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid!
Verwante Dagen

Wereld COPD-Dag
18 november
COPD staat voor Chronic Obstructive Lung Disease, en uiteraard krijgt ook die ziekte een Dag toebedeeld. De derde woensdag in november maakt de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) een vuist tegen deze ziekte.

Internationale Dag tegen Hondsdolheid
28 september
Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap.

Wereld Poliodag
24 oktober
Als u dacht dat polio de wereld inmiddels wel uit zou zijn, dan komt u van een koude kermis thuis. Het virus slaat weliswaar een stuk minder toe dan vroeger, maar nog steeds zijn er genoeg patiënten die moeilijk kunnen lopen door de ziekte.

Deze site gebruikt Cookies.