15 mei

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid

15 mei - 127 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 mei 16:41


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum kan heel vervelend zijn en heeft naast een grote impact op je lichaam, ook een grote impact op je geest. Hyperemesis gravidarum betekent in het Latijn extreme misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Internationale HG Awarenessday is georganiseerd door de Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) en helpt mensen die hier last van hebben. Dit jaarlijkse evenement is dan ook een geweldige kans om het bewustzijn van deze verschrikkelijke zwangerschapsaandoening en de ondersteunende organisaties over de hele wereld te vergroten.

Het allerbelangrijkste doel van Stichting ZEHG is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker geld voor nodig. Uiteraard kan deze Dag helpen bij het verkrijgen van aandacht, en dus ook meer geld om vrouwen met dit probleem te helpen. En we hopen dat deze 15 mei daarbij een contributie gaat geven.


Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Dag van de Mantelzorg
10 november
Mantelzorgers zijn net als echte verplegers. Maar dan niet betaald. Ja, geloof het of niet, er bestaan heus mensen die vrijwillig de zieken, zwakken en minderbedeelden in onze samenleving helpen, omdat het kan.

Europese Dag van Gilles de la Tourette
7 juni
De meeste mensen denken bij Tourette al snel aan iemand die onophoudelijk vloekt. En hoewel dat één van de symptomen van de aandoening kan zijn beslaat Tourette nog veel meer.

15
mei

15 mei

Deze site gebruikt Cookies.