15 mei

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid

15 mei - 49 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 mei 16:41


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum kan heel vervelend zijn en heeft naast een grote impact op je lichaam, ook een grote impact op je geest. Hyperemesis gravidarum betekent in het Latijn extreme misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Internationale HG Awarenessday is georganiseerd door de Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) en helpt mensen die hier last van hebben. Dit jaarlijkse evenement is dan ook een geweldige kans om het bewustzijn van deze verschrikkelijke zwangerschapsaandoening en de ondersteunende organisaties over de hele wereld te vergroten.

Het allerbelangrijkste doel van Stichting ZEHG is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker geld voor nodig. Uiteraard kan deze Dag helpen bij het verkrijgen van aandacht, en dus ook meer geld om vrouwen met dit probleem te helpen. En we hopen dat deze 15 mei daarbij een contributie gaat geven.


Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Stem
16 april
Niet geheel verrassend, op de Internationale Dag van de Stem - of World Voice Day - wordt door otolaryngologisten (keel-, neus- en oorartsen) en stem-specialisten stilgestaan bij de stem, toch wel de steunpilaar van hun beroep.

Internationale Dag van de Anticonceptie
26 september
Oma zei vroeger: "Het beste anticonceptiemiddel is een aspirine. Als je die tussen je knieen geklemd houdt word je nooit zwanger." Natuurlijk niet de meest wijze raad, maar er zit wel een kern van waarheid in.

Internationale Dag van de Fysiotherapeut
8 september
De Internationale Dag van de Fysiotherapeut is ieder jaar op $datum. Het is een kans voor therapeuten om deze beroepsgroep eens in het zonnetje te zetten, precies zoals een goede Dag Van betaamd.

Deze site gebruikt Cookies.