De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie vindt ieder jaar plaats op 17 mei. Die datum is niet geheel toevallig gekozen. Geloof het of niet, maar homofilie werd tot 1990 door de Wereld Gezondheidsorganisatie als ziekte aangemerkt. Het zou een geestelijke aandoening zijn. Op 17 mei van dat jaar werd homofilie geschrapt van de "ziekten-lijst", en sinds 2003 wordt deze Dag daarom op die datum gevierd. Sinds 2005 is de Dag ook wereldwijd een officiëel erkende Dag.
Geweld Helaas krijgen veel homoseksuelen nog steeds te maken met geweld tegen hun seksualiteit. Dat vinden homo-organisaties wereldwijd ook, en daarom worden op deze Dag vaak grote campagnes gelanceerd tegen homogeweld, en worden media getipt over deze problemen. De Dag draait dus niet om het homo-zijn, zoals bijvoorbeeld de Gay Pride Parade, maar richt zich puur tegen homohaat.
De Dag tegen Homofobie en Transfobie wordt gecoordineerd door het IDAHO Committee - IDAHO staat voor International Dag Against Homophobia! - maar de activiteiten die er worden gehouden verschillen per land. In Nederland wordt bijvoorbeeld sinds 2009 iedere 2 jaar de Jos-Brink-homo-emancipatieprijs uitgereikt.
Terrorisme heeft grote, ontwrichtende effecten op de maatschappij. De angst voor aanslagen kan ervoor zorgen dat politieke systemen fundamenteel veranderen, maar het is vooral het verlies van de slachtoffers ervan die de maatschappij het hardst treffen.
Ieder jaar worden tienduizenden kinderen wees door aids. Ze verliezen hun ouders aan de vreselijke ziekte, en staan er dan alleen voor. Op 7 mei is het hun Dag.
Dat hele conflict tussen Israel en Palestina, daar trekken we geen partij in. Veel te controversieel. Feit blijft dat er tijdens aanvallen van Israels kant veel slachtoffers zijn gevallen, en "vanwege de agressieve aanvallen van Israel op Palestina en Libanon en de onschuldige kinderen die daarbij het slachtoffer werden", hebben de Verenigde Naties daar deze Dag voor opgericht.