20 september

Houd-het-Schoon-dag

20 september - over 93 dagen elke 3e vrijdag van september
In 2025 op 19 september
Aangepast op 12 oktober 20:20

Houd-het-Schoon-dag

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Nederland Schoon organiseert ieder jaar deze milieubewuste schoonmaakdag. Tenminste, ze geven de voorzet. In werkelijkheid is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen met een prikstok en een vuilniszak de deur uit gaan om zwerfafval op te pikken. De naam van deze Dag vertelt precies waar die voor staat: samen houden we Nederland schoon!

Meedoen is dus heel eenvoudig, en kan op vele manieren. Via de website kunt u al wat tips krijgen. De organisatie wil graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Daarom is het ook de bedoeling uw foto's te plaatsen op sociale media, uiteraard met de juiste hashtags.

Hoewel het nog zo gemakkelijk is, doet niet iedereen aan deze Dag mee. Ook op de Fijne Dag Van-redactie zijn we niet echt opruimers - ons kantoor kan wel eens een goede afvalopruimbeurt gebruiken. Misschien is dit dan ook het jaar dat we zelf eens aan de slag gaan. Want een beter milieu begint uiteraard bij onszelf.

Voor meer informatie kunt u kijken op worldcleanupday.nl.

Wens iemand een Fijne Houd-het-Schoon-dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Recyclen
18 maart
Wat doet u met al uw oude spullen die u niet meer gebruikt? Gaan die bij het afval, of probeert u ze door te verkopen? En scheidt u wel netjes uw afval?

Internationale Dag ter Behoud van de Ozonlaag
16 september
In 1987 werd door 26 landen tijdens de Conventie Van Montreal besloten dat het maar eens afgelopen moest zijn met het kapot maken van de ozonlaag. Dat is de fragiele beschermlaag om de aarde heen die ons beschermt tegen allerlei soorten ruimtestraling.

Internationale Dag van de Wind
15 juni
De Internationale Dag van de Wind is een Dag die gaat over de kracht van windenergie. Duurzaamheid, daar draait het om. Groene stroom, milieuvriendelijke energie.

20
september

20 sep

Eerdere edities:
In 2023: 15 september
In 2022: 16 september
In 2021: 17 september
Deze site gebruikt Cookies.