16 september

Houd-het-Schoon-dag

16 september - 66 dagen geleden elke 3e zondag van september
In 2019 op 15 september
Aangepast op 30 november 00:00

Houd-het-Schoon-dag

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In 2014 alweer de derde editie van deze verstandelijke, milieubewuste schoonmaakdag. Zwerfafval kan deze dag zijn lol op, want er wordt op deze dag zoveel mogelijk van verzameld. Iedereen moet namelijk meedoen om op 'Keep It Clean Day' flink wat op te ruimen.

Moeilijk is het niet, dat opruimen. Er zijn eigenlijk maar 3 stappen nodig: 1. Wandel naar buiten. 2. Pak wat zwerfafval. en 3. Stop het in de prullenbak. Wat is daar nou aan?! De organisatie World Clean Up is dan ook een partij die houdt van simpel maar effectief te werk gaan. Op zich een goede instelling, want de formule werkt gewoon.

Meedoen is dus heel eenvoudig, net zoals contact zoeken met de organisatie. Via facebook of via de mail (info@keepitcleanday.nl). Ze willen het namelijk heel graag weten wie er allemaal mee wil werken.

Hoewel het nog zo gemakkelijk is, doet niet iedereen aan deze Dag mee. Ook wij bij FijneDagVan zijn niet echt opruimers. Ons FijneDagVan-kantoor kan dan ook wel eens een zwerfafval-opruimbeurt gebruiken. Misschien dat we dit jaar wel mee doen, maar dan gewoon stap 1 overslaan. We hebben namelijk al zo veel meer te vieren deze dagen...

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Biodiversiteit
22 mei
De Internationale Dag van de Biodiversiteit staat in het teken van dat hippe begrip duurzaamheid, heeft alles te maken met denken aan de toekomst en aan hoe we de wereld moeten verbeteren.

Dag van de Nieuwe Energie
15 januari
[Let op: Deze Dag vond voor het laatst plaats in 2016. Helaas wordt de Dag in 2017 niet meer gevierd.] Het is niet makkelijk om weg te gaan van kolen en andere vervuilende energie-opwekkingen, maar uiteindelijk moet het toch gebeuren voor we in de problemen komen.

Dag van de Aarde
22 april
We leven in onzekere tijden. Global warming, leeggeviste oceanen, kerncentrales die bijgebouwd worden... Het is allemaal funest voor onze planeet. Maar niet op de Dag Van De Aarde!

16
september

16 sep

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.