20 september

Houd-het-Schoon-dag

20 september - over 209 dagen elke 3e vrijdag van september
In 2025 op 19 september
Aangepast op 12 oktober 20:20

Houd-het-Schoon-dag

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Nederland Schoon organiseert ieder jaar deze milieubewuste schoonmaakdag. Tenminste, ze geven de voorzet. In werkelijkheid is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen met een prikstok en een vuilniszak de deur uit gaan om zwerfafval op te pikken. De naam van deze Dag vertelt precies waar die voor staat: samen houden we Nederland schoon!

Meedoen is dus heel eenvoudig, en kan op vele manieren. Via de website kunt u al wat tips krijgen. De organisatie wil graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Daarom is het ook de bedoeling uw foto's te plaatsen op sociale media, uiteraard met de juiste hashtags.

Hoewel het nog zo gemakkelijk is, doet niet iedereen aan deze Dag mee. Ook op de Fijne Dag Van-redactie zijn we niet echt opruimers - ons kantoor kan wel eens een goede afvalopruimbeurt gebruiken. Misschien is dit dan ook het jaar dat we zelf eens aan de slag gaan. Want een beter milieu begint uiteraard bij onszelf.

Voor meer informatie kunt u kijken op worldcleanupday.nl.

Wens iemand een Fijne Houd-het-Schoon-dag!
Verwante Dagen

Wereld Bodemdag
5 december
Mocht u het sinterklaasfeest willen overslaan, dan kunt u op 5 december altijd nog Wereld Bodemdag vieren. Deze Dag is opgericht door het Food and Agricultural Organization van de Verenigde Naties, en is bedoeld om stil te staan bij hoe belangrijk goede zorg voor de aardbodem is.

Landelijke Compostdag
23 maart
Stront. Daar hebben we in Nederland nog niet genoeg van. De Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen zijn bijzonder blij dat we in Nederland zo lekker duurzaam doen door ons gft-afval te scheiden.

Internationale Dag van het Recyclen
18 maart
Wat doet u met al uw oude spullen die u niet meer gebruikt? Gaan die bij het afval, of probeert u ze door te verkopen? En scheidt u wel netjes uw afval?

20
september

20 sep

Eerdere edities:
In 2023: 15 september
In 2022: 16 september
In 2021: 17 september
Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.