15 september

Houd-het-Schoon-dag

15 september - over 99 dagen elke 3e vrijdag van september
In 2024 op 20 september
Aangepast op 10 november 21:41

Houd-het-Schoon-dag

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Nederland Schoon organiseert ieder jaar deze milieubewuste schoonmaakdag. Tenminste, ze geven de voorzet. In werkelijkheid is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen met een prikstok en een vuilniszak de deur uit gaan om zwerfafval op te pikken. De naam van deze Dag vertelt precies waar die voor staat: samen houden we Nederland schoon!

Meedoen is dus heel eenvoudig, en kan op vele manieren. Via de website kunt u al wat tips krijgen. De organisatie wil graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Daarom is het ook de bedoeling uw foto's te plaatsen op sociale media, uiteraard met de juiste hashtags.

Hoewel het nog zo gemakkelijk is, doet niet iedereen aan deze Dag mee. Ook op de Fijne Dag Van-redactie zijn we niet echt opruimers - ons kantoor kan wel eens een goede afvalopruimbeurt gebruiken. Misschien is dit dan ook het jaar dat we zelf eens aan de slag gaan. Want een beter milieu begint uiteraard bij onszelf.

Voor meer informatie kunt u kijken op worldcleanupday.nl.

Wens iemand een Fijne Houd-het-Schoon-dag!
Verwante Dagen

Landelijke Opschoondag
18 maart
Een beter milieu begint bij onszelf. Dat horen we al sinds de Postbus 51-spotjes ons dat in de jaren 90 vertelden, maar op $datum voegen we ook daad bij woord.

Dag van het Autogas
17 november
Er zijn op dit moment zware discussies aan de gang over het milieu. Met name de stikstofuitstoot is een probleem, en smerige diesel- en benzineslurpers zijn daar debet aan.

Internationale Dag van het Milieu
5 juni
Het gaat niet goed met het milieu. Klimaatverandering en de politiek die daar weinig aan doet, de bergen plastic in de oceaan, uitstervende diersoorten, illegale houtkap.

15
september

15 sep

Eerdere edities:
In 2022: 16 september
In 2021: 17 september
In 2020: 18 september
Deze site gebruikt Cookies.