19 april

Dag van Long Covid

19 april - 93 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 26 mei 17:08

Dag van Long Covid

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Voor de meeste mensen voelt de coronacrisis als een verre, vage geschiedenis. Iets wat lang geleden begon als iets spannends (beetje Netflixen, Houseparty spelen en stiekem de avondklok ontduiken) is inmiddels voor veel Nederlanders een aparte, korte onderbreking van hun leven. Maar duizenden mensen zijn covid-19 niet vergeten. Zij hebben er nog iedere dag last van in de vorm van long covid. Dat heeft grote impact, maar we weten er nog maar weinig van. Daarom is 19 april uitgeroepen tot Dag van Long Covid.

De Dag van Long Covid is in het leven geroepen door onderzoekscollectief Virology Education en de Stichting Long Covid, die geld inzamelt voor onderzoek naar de ziekte. De Dag bestaat uit een bijeenkomst van professionals die tijdens het evenement kunnen leren van elkaar, in alle aspecten de ziekte zoals zorg, preventie en begeleiding.

Tijdens het congres wordt onder andere gesproken over 'de effecten van long covid op orgaansystemen' en 'wat de maatschappelijke impact van long covid is'. Er komen bekende mensen langs, waaronder Marion Koopmans en demissionair minister Pia Dijkstra voor Medische Zorg.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van Virology Education.

Wens iemand een Fijne Dag van Long Covid!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Fysiotherapeut
8 september
De Internationale Dag van de Fysiotherapeut vindt ieder jaar plaats op $datum. Het is een kans voor therapeuten om deze beroepsgroep eens in het zonnetje te zetten, precies zoals een goede Dag Van betaamd.

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag
3 oktober
Vanaf 2009 vindt ieder jaar op 3 oktober weer Wereld MSA-Dag plaats. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, een niet te genezen hersenziekte waarbij bepaalde delen van je hersenen afsterven, zodat belangrijke lichaamsfuncties als balans houden of zelfs ademhalen niet meer gaan.

Wereld Trombosedag
13 oktober
Trombose is een ziekte waarbij een ongewoon grote bloedprop zich ophoopt in een bloedvat of ader. Klinkt akelig, dus daar hebben we weinig interesse in.

19
april

19 apr

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.