22 september

Dag van het Stationsgebied

22 september - 3 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 22 september 14:21

Dag van het Stationsgebied

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van het Stationsgebied is een Dag die in Nijmegen plaatsvindt rondom het centraal station. De Dag heeft slechts zijdelings met treinen, sporen en stations te maken. In brede zin is het een Dag waarop Nijmegenaren bij elkaar kunnen in de publieke ruimte om te praten over onderwerpen zoals mobiliteit en infrastructuur, maar ook woningnood en biodiversiteit. Wel gaat het om het gebied direct rondom het centrale station van de stad, dus dat vindt vrij lokaal plaats.

Op de Dag staan er in de omgeving vijf minipaviljoens. Daarin is in alle paviljoens informatie te vinden over een van de thema's. De politiek, ProRail en NS en andere belanghebbenden zijn daar aanwezig om met Nijmegenaren in gesprek te gaan over vraagstukken die spelen.

Alle informatie is te vinden op de site van de gemeente Nijmegen of anders bij ProRail.

Wens iemand een Fijne Dag van het Stationsgebied!
Verwante Dagen

Dag van de Vrachtwagenchauffeur
8 december
Zonder vrachtwagenschauffeurs stort de wereld in. Niet overdreven. De supermarkten? Binnen een dag niks meer in huis. Tankstations? Zeg maar dag tegen uw mobiliteit.

Internationale Dag van de Scheepvaart
29 september
De wereld is groot geworden met de scheepvaart. Met de VOC-mentaliteit wist Nederland ooit de wereld te koloniseren, de Britten deden daar een schepje bovenop, en ook vandaag de dag is scheepvaart cruciaal voor de economie, het toerisme en voor defensie.

Dag van de Maximumsnelheid
5 maart
Het is soms heel verleidelijk om dat gaspedaal nét iets harder in te trappen dan u zou willen, maar te snel rijden is levensgevaarlijk, slecht voor het milieu én vervelend voor omwonenden.

Deze site gebruikt Cookies.