17 mei

Dag van het Kinder- en Jongerenwerk

17 mei - 51 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 april 11:43


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Werken met jongeren, ga er maar aan staan. Het is een hels karwei, moeilijk en grof onderbetaald, maar het geeft ondertussen wel een schitterend gevoel van voldoening. Kinder- en jongerenwerk is ontzettend belangrijk, en met name nu tijdens de coronacrisis heeft deze leeftijdsgroep het ontzettend lastig gehad en is hulp daar extra bij nodig. Het Landelijke Strategisch Overleg Jongerenwerk organiseert daarom een Dag voor iedere werknemer in die sector.

De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, het Nederlands Jeugdinstituut, Erasmusplus, Sociaal Werk Nederland, Verdiwel, de gemeente ‘s Hertogenbosch, BVjong en het ministerie van VWS. Tijdens deze Dag zijn er door het hele land evenementen voor de beroepsgroep bij te wonen, zoals een lezing van een sociaal-pedagoog of een bedanksessie. Tijdens die sessies worden de werknemers in het zonnetje gezet, maar kunnen ze ook kennis opdoen over hun vak en netwerken met elkaar.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van de HvA.

Wens iemand een Fijne Dag van het Kinder- en Jongerenwerk!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Kind
20 november
Kinderen zijn de toekomst. Zij zullen voor u en ons gaan zorgen als wij allemaal oud en dement zijn - daarvoor is dan weer de Dag van de Ouderen voor. 20 november heeft de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van het Kind, een Dag waarop we wereldwijd zorgen dat kinderen een betere toekomst tegemoet gaan.

Europese Dag tegen Woninginbraak
17 juni
Een woninginbraak is één van de naarste dingen die een mens kan overkomen. Niet alleen omdat u wellicht uw dierbare of dure spullen kwijtraak, maar ook omdat het een grove schending is van één van de weinige plaatsen waar u zich altijd veilig moet kunnen achten.

Internationale Dag voor AIDS-weeskinderen
7 mei
Ieder jaar worden tienduizenden kinderen wees door aids. Ze verliezen hun ouders aan de vreselijke ziekte, en staan er dan alleen voor. Op 7 mei is het hun Dag.

17
mei

17 mei

Deze site gebruikt Cookies.