17 mei

Dag van het Kinder- en Jongerenwerk

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
17 mei 2022 - 566 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 april 11:43


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Werken met jongeren, ga er maar aan staan. Het is een hels karwei, moeilijk en grof onderbetaald, maar het geeft ondertussen wel een schitterend gevoel van voldoening. Kinder- en jongerenwerk is ontzettend belangrijk, en met name nu tijdens de coronacrisis heeft deze leeftijdsgroep het ontzettend lastig gehad en is hulp daar extra bij nodig. Het Landelijke Strategisch Overleg Jongerenwerk organiseert daarom een Dag voor iedere werknemer in die sector.

De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, het Nederlands Jeugdinstituut, Erasmusplus, Sociaal Werk Nederland, Verdiwel, de gemeente ‘s Hertogenbosch, BVjong en het ministerie van VWS. Tijdens deze Dag zijn er door het hele land evenementen voor de beroepsgroep bij te wonen, zoals een lezing van een sociaal-pedagoog of een bedanksessie. Tijdens die sessies worden de werknemers in het zonnetje gezet, maar kunnen ze ook kennis opdoen over hun vak en netwerken met elkaar.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van de HvA.

Wens iemand een Fijne Dag van het Kinder- en Jongerenwerk!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Facisme en Antisemitisme
9 november
Als u dacht dat het facisme na de Tweede Wereldoorlog definitief was verslagen, hebben we slecht nieuws voor u. Ook het antisemitisme is beslist niet iets dat we kunnen bagatelliseren als 'ach, dat waren die gekke Duitsers maar'.

Internationale Dag voor Slachtoffers van Nazisme en Stalinisme
23 augustus
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er miljoenen slachtoffers gevallen. Niet alleen tijdens de holocaust, maar ook door alle andere gruweldaden die de nazi's uithaalden.

Internationale Dag van het Albinisme
13 juni
Albinisme is geen prettige gesteldheid. De 'ziekte' waarbij een persoon geen pigment in zijn huid heeft zorgt niet alleen voor een spierwit lichaam dat slecht tegen de zon kan en weinig weerstand heeft, maar ook veel veel discriminatie wereldwijd.

17
mei

17 mei

Eerdere edities:
In 2022: 17 mei
Deze site gebruikt Cookies.