17 mei

Dag van het Kinder- en Jongerenwerk

17 mei - 194 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 8 april 11:43


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Werken met jongeren, ga er maar aan staan. Het is een hels karwei, moeilijk en grof onderbetaald, maar het geeft ondertussen wel een schitterend gevoel van voldoening. Kinder- en jongerenwerk is ontzettend belangrijk, en met name nu tijdens de coronacrisis heeft deze leeftijdsgroep het ontzettend lastig gehad en is hulp daar extra bij nodig. Het Landelijke Strategisch Overleg Jongerenwerk organiseert daarom een Dag voor iedere werknemer in die sector.

De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, het Nederlands Jeugdinstituut, Erasmusplus, Sociaal Werk Nederland, Verdiwel, de gemeente ‘s Hertogenbosch, BVjong en het ministerie van VWS. Tijdens deze Dag zijn er door het hele land evenementen voor de beroepsgroep bij te wonen, zoals een lezing van een sociaal-pedagoog of een bedanksessie. Tijdens die sessies worden de werknemers in het zonnetje gezet, maar kunnen ze ook kennis opdoen over hun vak en netwerken met elkaar.

Informatie over deze Dag is onder andere te vinden op de website van de HvA.

Wens iemand een Fijne Dag van het Kinder- en Jongerenwerk!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vluchteling
20 juni
De Dag van de Vluchteling is een Dag die vanaf 2001 door de VN wordt gevierd. Op deze Dag staan we stil bij iedereen die op de vlucht is voor bijvoorbeeld honger of oorlog.

Internationale Dag van de Baard
3 september
De baard is het ultieme bewijs van mannelijkheid. Niets zegt meer testosteron dan een volle lading gezichtshaar, en om dat mannelijke profiel te eren vieren we iedere eerste zaterdag in september de Internationale Dag van de Baard.

Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen
25 november
Je zou denken dat het vanzelfsprekend is dat je geen geweld pleegt tegen vrouwen, maar helaas komt dat nog veel te vaak voor. Een gigantisch aantal vrouwen heeft hier in haar leven eens mee te maken, en erger nog: vaak blijven zulke zaken onbekend.

Deze site gebruikt Cookies.