Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel. Maar niet op 17 april. Dan doen we onze tafelschikking volgens de regels: het bestek van buiten naar binnen, het servet goed gevouwen, en de juskom parallel aan de vleesschaal. Het is op die datum namelijk de Dag van de Tafelbereidingen.
Die Dag is in het leven geroepen door tafelbereidingen.nl, voor zover wij kunnen zien een website die voor geld een cursus tafelschikken aanbiedt voor de horeca. De Dag vindt plaats op de derde donderdag van april en is blijkbaar bedoeld zodat horeca een dagje na kunnen denken over de juiste manier om een tafel op te dienen.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.
17 april
17 apr
Eerdere edities: In 2024: 18 april In 2023: 20 april In 2022: 21 april