Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel. Maar niet op 17 april. Dan doen we onze tafelschikking volgens de regels: het bestek van buiten naar binnen, het servet goed gevouwen, en de juskom parallel aan de vleesschaal. Het is op die datum namelijk de Dag van de Tafelbereidingen.
Die Dag is in het leven geroepen door tafelbereidingen.nl, voor zover wij kunnen zien een website die voor geld een cursus tafelschikken aanbiedt voor de horeca. De Dag vindt plaats op de derde donderdag van april en is blijkbaar bedoeld zodat horeca een dagje na kunnen denken over de juiste manier om een tafel op te dienen.
Op International Anti-Dieetdag mogen we eindelijk eens stoppen met al het goedbedoelde Sonjabakkeren, Montignaccen of net wat er in de mode is op dat moment.
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
17 april
17 apr
Eerdere edities: In 2024: 18 april In 2023: 20 april In 2022: 21 april