Door al dat gezeik in de vleesindustrie zijn we de supermarkt helemaal zat. Kost dan wel niks, maar dan heb je ook niks. Nee, echt vlees halen we niet meer bij de grootgrutter. Daarvoor moet je toch echt naar oudhollandsche specialist: de slager op de hoek. En dat doen we juist 24 mei, op de Dag van de Slager.
Gek genoeg vindt de Dag van de Slager niet alleen op 24 mei plaats, maar ook op de 25e en 26e. De Dag is sinds dit jaar een 'XXL-Dag' geworden, zoals de bedenkers het zelf noemen, vanwege het grote succes van de Dag. Daarom zijn de activiteiten verspreid over 3 dagen. Dat vinden wij persoonlijk wat ver gaan, dus nemen we het u niet kwalijk als u de Dag alleen de 24e viert.
Er komen op deze Dag(en) reclamespots op de radio om het werk van de keurslager te promoten, en bij aankoop van al die vele kilo's dode koeien en schapen en kippen en god-weet-wat krijgt u een kraskaart waarmee u mooie prijzen kunt winnen. Een lekkere salade of zo.
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
24 mei
24 mei
Eerdere edities: In 2018: 24 mei In 2017: 11 mei In 2016: 21 april