26 mei

Dag van de Hond

26 mei - 42 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 12:37

Dag van de Hond

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Er bestaat een club in Nederland, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, die zich bezighoudt met het 'relaties tussen mensen en (ras)honden'. Mensen die zich de hele dag bezig houden met trouwe viervoeters. Wel logisch, want volgens de Raad zijn er in Nederland zo'n 2,1 miljoen honden. Dus waarom zouden die, net zoals schapen, paarden of konijnen, geen eigen Dag mogen hebben?

De Raad heeft daarom de Dag van de Hond in het leven geroepen, vorig jaar was ook weer succesvol, dus ook in dit jaar wordt de Dag weer georganiseerd. Op deze Dag zijn er door heel het land demonstraties te zien en activiteiten te volgen, die allemaal iets met honden, hondensport, hondenweer, hondenstront, of hondenleven te maken hebben.

De Dag van de Hond heeft dit jaar het thema: 'Hond en Ras', waarbij we kijken naar hoe sporten en spelen met de dieren kan zorgen voor meer plezier.

Kijk op deze website voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Hond!
Verwante Dagen

Dag van het Schaap
11 juni
De Dag van het Schaap is een groots evenement dat draait om alles wat met schapen te maken heeft. Schapenscheren, fokken, hoeden... Het is allemaal te doen in Ermelo, waar alle schapenfans bij elkaar komen om keuringen mee te maken en natuurlijk wedstrijden te bekijken.

Wereld Zwerfdierendag
4 april
Zielige, verlaten dieren, daar worden zelfs wij helemaal week van. Weinig dingen pijnlijker dan een kat in de goot of een hond die aan een boom is vastgeknoopt.

Internationale Dag van de Walvishaai
30 augustus
Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai.

26
mei

26 mei

Eerdere edities:
In 2019: 26 mei
In 2018: 27 mei
In 2017: 21 mei
Deze site gebruikt Cookies.