14 april

Dag van de Goede Daad

14 april - over 50 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 10:46

Dag van de Goede Daad

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Heerlijk, zulke Dagen. De Dag van de Goede Daad. Omdat we gewoon af en toe elkaar moeten helpen. Oude vrouwen de weg over helpen steken, een gevonden portemonnee naar het politiebureau brengen, of uw buurmans auto wassen. Dit jaar vindt de Dag plaats op 14 april. Meedoen is natuurlijk heel simpel. U hoeft alleen maar een goede daad uit te voeren voor een ander, liefst zo altruïstisch mogelijk en zonder onderliggende motieven. Want die goed doet, goed ontmoet.

De Dag vindt ieder jaar op een andere datum plaats. Dit jaar is dat 14 april. In 2017 werd de Dag nog in zeker 93 landen gevierd namelijk! Meer info vindt u op good-deeds-day.org.

Wens iemand een Fijne Dag van de Goede Daad!
Verwante Dagen

Wereld Vriendelijkheidsdag
13 november
Wereld Kindness Day is een Dag om goede daden in de gemeenschap te benadrukken, gericht op de positieve kracht en de rode draad van vriendelijkheid die ons bindt.

Dag van het Sprookje
7 juli
De Dag van het Sprookje is een initiatief van de Efteling dat in 2007 werd gehouden op 7 juli. Een logische datum, want 07-07-'07. Het (magische) nummer 7 is symbolisch, en komt in veel populaire sprookjes voor - 7-mijlslaarzen, 7 dwergen, 7 geitjes.

Doe Vriendelijk-Dag
17 februari
In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een vrolijke Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn.

14
april

14 apr

Eerdere edities:
In 2023: 16 april
In 2022: 3 april
In 2021: 11 april
Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.