8 juni

Dag van de Duurzame Verpakking

8 juni - 68 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 11 juni 14:48


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is goed dat de samenleving inmiddels collectief wel doorheeft dat verduurzaming nodig is, maar als we in plaats van een vleeskroket een vegetarische kaassouflé kopen is die verpakking nog steeds van plastic. Op 8 juni vindt in Oss de Dag van de Duurzame Verpakking plaats. Die is bedoeld voor iedereen in de verpakkingsindustrie om te leren hoe ook die plastic tasjes recyclebaar en milieuvriendelijk kunnen worden gebouwd.

De Dag van de Duurzame Verpakking is in het lezen geroepen door bedrijven en overheidsinstanties uit Oost-Brabant. In Oss wordt namelijk het merendeel van de in Nederland gebruikte verpakkingsmaterialen gemaakt. Het congres is bedoeld om professionals in de omgeving daar meer over te leren en hen nog duurzamer te maken. HetDit jaar staat de Dag in het teken van 'toekomstbestendig verpakken', wat betekent dat er een nieuwe en een oude generatie verpakkers samen in gesprek gaan om van elkaar te leren.

Alle informatie, inclusief het programma, zijn te vinden op de makkelijk vindbare website www.dagvandeduurzameverpakking.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Duurzame Verpakking!
Verwante Dagen

Dag van de Bedrijventerreinen
24 mei
Nederland staat meer en meer bekend als een land van grote dozen. Grote, grijze gebouwen die de prachtige Nederlandse vergezichten bederven, waarin de Bols en Amazons en Coolblues bestellingen 24 uur per dag en 7 dagen per week door het land pompen.

Dag van de Actuaris
6 oktober
Een actuaris is iemand die zich binnen een bedrijf of bijvoorbeeld een verzekeraar bezighoudt met het berekenen van risico's. Wat kost een polis, hoeveel risico levert op, wat verdient een bedrijf aan de rente en is het daarom waard om iets wel of niet te vergoeden of te verzekeren?

Dag van de Arbeidsmarkt
15 juni
De arbeidsmarkt heeft het juist nu retezwaar. Er is veel meer werk dan dat er werkplekken zijn, alle sectoren liggen op hun gat en daarom wil het A&O Fonds Gemeenten professionals meer leren over hoe ze de arbeidsmarkt het beste kunnen benutten.

Deze site gebruikt Cookies.