9 oktober

Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs

9 oktober - over 110 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs

Categorie:
170-butterfly Duurzaamheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Vroeger was er nog de Dag van de Duurzaamheid. Dat was één van de bekendste Dagen van het jaar: heel Nederland deed mee met duurzame initiatieven, ging milieuprikken, wees met opgeheven vinger naar Shell, en deed een warme trui in plaats van de verwarming aan. Maar de Dag van de Duurzaamheid bestaat niet meer, en heeft plaatsgemaakt voor de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs. Op die Dag wordt voorlichting gegeven over, wel, duurzaamheid.

De Dag van de Duurzaamheid is opgericht door de coöperatie Leren Voor Morgen, en vindt 9 oktober plaats. De Dag is een voortzetting van de normale Dag van de Duurzaamheid, die tussen 2008 en 2018 plaatsvond. De organisatie zegt dat het 'voortaan elke dag Dag van de Duurzaamheid is', en dat deze nieuwe Dag specifiek wordt aangegrepen om meer te leren over het onderwerp. Daarom zijn er, net als tijdens de Voorleesactie, verschillende activiteiten door het hele land te vinden. Die hebben te maken met educatie over duurzaamheid. Er worden bijvoorbeeld sessie gehouden die mensen leren duurzamer te leven, of u kunt zich deze Dag beter verdiepen in het plaatsen van zonnepanelen op uw dak.

Alle informatie vindt u op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl


Wens iemand een Fijne Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs!
Verwante Dagen

Duurzame Dinsdag
3 september
Duurzaamheid is hét onderwerp op iedere agenda. Moet ook wel, want de wereld brandt zienderogen af, de dieren sterven bij bosjes uit, de koralen gaan eraan en iedere dag is weer een klein beetje warmer dan de vorige.

9
oktober

9 okt

Deze site gebruikt Cookies.