3 september

Duurzame Dinsdag

aandacht3 september - 94 dagen geleden elke 1e dinsdag van september
In 2020 op 1 september
Aangepast op 19 april 10:23

Duurzame Dinsdag

Categorie:
170-butterfly Duurzaamheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Zoveel duurzaamheid, overal om ons heen. Hele websites over het onderwerp. Het is zo hip, zo nieuw, en nog steeds is lang niet overgestapt - al maken we progressie. Dit is nou een schoolvoorbeeld waarom er burgerinitiatieven moeten zijn. De organisatie van Duurzame Dinsdag heeft goed opgelet en de eerste dinsdag van september uitgeroepen tot, wel, Duurzame Dinsdag!

Twee weken vóór de Troonrede komt de organisatie met een waslijst aan duurzame initiatieven uit heel het land. Ze laten ons zien hoe het staat met de groenheid van Nederland en concluderen dat we eigenlijk best wel op de goede weg zitten. Maar we zijn er nog niet! Ook u kunt uw steentje bijdragen door zelf ook een duurzaam initiatief te beginnen.

Even uit ons hoofd wat voorbeelden. Koop een hybride auto. Ga flessen verzamelen in de buurt. Start een petitie voor een afvalscheidingssubsidie. Neem zonnepanelen (of een windmolen) op uw dak. Koop biologisch eten. Recycle uw oude materiaal. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken of ook u kunt duurzaam zijn. Duurzaam, duurzaam, duurzaam. Als u uw initiatief voor eind juni aanmeldt bij de organisatie, krijgt u misschien een mooie prijs.

Daarnaast houdt de organisatie ook een Duurzaamheidstroonrede. Daarbij wordt de 'Duurzaamheidskoffer', met daarin ruim 400 duurzaamheidsinitiatieven vanuit de samenleving, aangeboden aan de staatssecretaris.

Alle informatie is te vinden op de duidelijke website, www.duurzamedinsdag.nl.

Wens iemand een Fijne Duurzame Dinsdag!
Verwante Dagen

Dag van de Infranatuur
7 maart
De biodiversiteit in Nederland staat al jaren onder druk. Zo is het slecht gesteld met de bijen- en vlinderstand in Nederland en zijn de maatschappelijke gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de landbouw niet te overzien.

Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs
10 oktober
Vroeger was er nog de Dag van de Duurzaamheid. Dat was één van de bekendste Dagen van het jaar: heel Nederland deed mee met duurzame initiatieven, ging milieuprikken, wees met opgeheven vinger naar Shell, en deed een warme trui in plaats van de verwarming aan.

3
september

3 sep

Eerdere edities:
In 2018: 4 september
In 2017: 5 september
In 2015: 1 september
Deze site gebruikt Cookies.