3 september

Duurzame Dinsdag

3 september - over 44 dagen elke 1e dinsdag van september
In 2025 op 2 september
Aangepast op 12 oktober 20:20

Duurzame Dinsdag

Categorie:
170-butterfly Duurzaamheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Duurzaamheid is hét onderwerp op iedere agenda. Moet ook wel, want de wereld brandt zienderogen af, de dieren sterven bij bosjes uit, de koralen gaan eraan en iedere dag is weer een klein beetje warmer dan de vorige. Klimaatverandering bedreigt de planeet en de mens, en duurzaamheid is het ongekend grote vraagstuk dat dat dilemma een klein beetje moeten leren te redden. Dat is ingewikkeld. Iedereen heeft een mening, de opgave lijkt te groot, en tegelijkertijd lijkt niemand veel op te willen geven. Op 3 september proberen we hier een dagje over na te denken, niet met defaitisme maar met hoop. Want duurzaamheid kán wel gewoon! Het is op die datum Duurzame Dinsdag.

Twee weken vóór de Troonrede komt de organisatie met een waslijst aan duurzame initiatieven uit heel het land. Ze laten ons zien hoe het staat met de groenheid van Nederland en concluderen dat we eigenlijk best wel op de goede weg zitten. Maar we zijn er nog niet! Ook u kunt uw steentje bijdragen door zelf ook een duurzaam initiatief te beginnen.

Even uit ons hoofd wat voorbeelden. Koop een hybride auto. Ga flessen verzamelen in de buurt. Start een petitie voor een afvalscheidingssubsidie. Neem zonnepanelen (of een windmolen) op uw dak. Koop biologisch eten. Recycle uw oude materiaal. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken of ook u kunt duurzaam zijn. Duurzaam, duurzaam, duurzaam. Als u uw initiatief voor eind juni aanmeldt bij de organisatie, krijgt u misschien een mooie prijs.

Daarnaast houdt de organisatie ook een Duurzaamheidstroonrede. Daarbij wordt de 'Duurzaamheidskoffer', met daarin ruim 400 duurzaamheidsinitiatieven vanuit de samenleving, aangeboden aan de staatssecretaris.

Alle informatie is te vinden op de duidelijke website, www.duurzamedinsdag.nl.

Wens iemand een Fijne Duurzame Dinsdag!
Verwante Dagen

Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs
9 oktober
Vroeger was er nog de Dag van de Duurzaamheid. Dat was één van de bekendste Dagen van het jaar: heel Nederland deed mee met duurzame initiatieven, ging milieuprikken, wees met opgeheven vinger naar Shell, en deed een warme trui in plaats van de verwarming aan.

3
september

3 sep

Eerdere edities:
In 2023: 5 september
In 2022: 6 september
In 2021: 7 september
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.