17 april

Dag van de Duitse Taal

17 april - 4 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 maart 11:53

Dag van de Duitse Taal

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Sommige Mensen beginnen een Actiegroep. Dat is ook nodig, in zo'n diverse Maatschappij als deze. Dan kun je je bijvoorbeeld richten op het Milieu, of op Taal. Of op trivialere Zaken. Maar dat er nu dus ook een Actiegroep Duits (ofwel Actiegroep Mach Mit) bestaat wist u waarschijnlijk niet. Toch zijn er blijkbaar Mensen die die schitterende Taal zo belangrijk vinden voor Nederland dat ze er een Dag aan verbonden hebben. 17 april is daarom door hen uitgeroepen tot de Dag van de Duitse Taal.

Wat er op die Dag gebeurt? Genoeg! Op veel middelbare Scholen zijn allerlei Activiteiten te vinden die te maken hebben met Der Deutsche Sprachen. Ook hebben enkele Taalgenootschappen Lezingen of Poëzieavonden opgezet, waarin we allemaal kunnen genieten van de Duitse Taal, die ons allen in beroering brengt. U kunt kijken op de Website van Mach Mit! voor een compleet overzicht, aber u kunt naturlich auch Deutsch praten. Als u dat kunt.

Verwante Dagen

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
24 januari
De Dag Van De Taal, Kunsten En Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussieren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Dag van de Voorschool
31 januari
Kinderen hebben er soms veel baat bij als zij naar de voorschool kunnen. Dat is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf waar zij al lerend kunnen spelen.

Dag van het DKO
20 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 2 februari gevierd door ruim 160 academisch DKO. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Deze site gebruikt Cookies.