17 april

Dag van de Duitse Taal

17 april - 158 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 maart 11:53

Dag van de Duitse Taal

Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Sommige Mensen beginnen een Actiegroep. Dat is ook nodig, in zo'n diverse Maatschappij als deze. Dan kun je je bijvoorbeeld richten op het Milieu, of op Taal. Of op trivialere Zaken. Maar dat er nu dus ook een Actiegroep Duits (ofwel Actiegroep Mach Mit) bestaat wist u waarschijnlijk niet. Toch zijn er blijkbaar Mensen die die schitterende Taal zo belangrijk vinden voor Nederland dat ze er een Dag aan verbonden hebben. 17 april is daarom door hen uitgeroepen tot de Dag van de Duitse Taal.

Wat er op die Dag gebeurt? Genoeg! Op veel middelbare Scholen zijn allerlei Activiteiten te vinden die te maken hebben met Der Deutsche Sprachen. Ook hebben enkele Taalgenootschappen Lezingen of Poëzieavonden opgezet, waarin we allemaal kunnen genieten van de Duitse Taal, die ons allen in beroering brengt. U kunt kijken op de Website van Mach Mit! voor een compleet overzicht, aber u kunt naturlich auch Deutsch praten. Als u dat kunt.

Verwante Dagen

Dag van de Excellentie (2016)
22 januari
[Let op: Deze Dag vond alleen in 2016 plaats, maar helaas niet meer in 2017] De Dag van de Excellentie, op 22 januari, gaat niet over hooggeplaatste rechters die we met deze titel horen aan te spreken.

Dag van de Stage
2 oktober
Koffie halen, kopietjes maken, papierbakken legen... Geef maar toe, ook u hebt zich wel eens tegen wil en dank moeten aanzetten deze vervelende rotklusjes voor uw meerderen te doen.

Dag van de Leerplicht
19 maart
Vanaf 5 jaar is het voor ieder Nederlands kind een plicht, maar ook een recht om naar school te gaan. Op de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij de leerplicht, die in 1900 voor het eerst is aangenomen.

17
april

17 apr

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Dag van de Huismeester
Dag van de Huismeester
25 september
Dag van de Thuiszorg
Dag van de Thuiszorg
25 september
Deze site gebruikt Cookies.