2 augustus

Internationale Dag van het Bier

2 augustus - over 105 dagen elke 1e vrijdag van augustus
In 2025 op 1 augustus
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Bier

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt. Met je maten een Dagje kei hard lam gaan, jezelf van de kaart drinken, en zo veel mogelijk pinten tot je nemen.

Waarom deze Dag is opgericht? Ten eerste om te tanken natuurlijk. Verder ook om die aardige barmannen die je van bier voorzien te bedanken. De bierbrouwers natuurlijk, die dit alcoholische goedje voor ons beschikbaar stellen. En bovendien leent deze Dag zich perfect om een keer een rondje te geven. Tot slot spoort deze Dag je aan ook eens een nieuw biertje te proberen. Eén speciale, of van een andere "cultuur".

De Dag werd vanaf 2007 tot 2012 op 5 augustus gevierd in Amerika. De Dag wordt inmiddels in steeds meer landen gevierd. Daarvoor leek vrijdag handiger, omdat dan natuurlijk voor iedereen het weekend begint. Daarom vanaf 2012 dus op de eerste vrijdag van augustus. Dat betekent dat de Dag dit jaar op 2 augustus wordt gevierd.

Op de Fijne Dag Van-redactie vieren we deze wijze Dag maar al te graag. Dus rest ons nog maar een wens voor vandaag: proost!

Kijk ondertussen op internationalbeerday.com voor meer informatie.

Meer informatie is te vinden op www.internationalbeerday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Bier!




Verwante Dagen

Wereld Melkdag
1 juni
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.

Dag van de Mattentaart
21 april
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.

Dag van de Tafelbereiding
18 april
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.

2
augustus

2 aug

Eerdere edities:
In 2023: 4 augustus
In 2022: 5 augustus
In 2021: 6 augustus
Deze site gebruikt Cookies.