Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt. Met je maten een Dagje kei hard lam gaan, jezelf van de kaart drinken, en zo veel mogelijk pinten tot je nemen.
Waarom deze Dag is opgericht? Ten eerste om te tanken natuurlijk. Verder ook om die aardige barmannen die je van bier voorzien te bedanken. De bierbrouwers natuurlijk, die dit alcoholische goedje voor ons beschikbaar stellen. En bovendien leent deze Dag zich perfect om een keer een rondje te geven. Tot slot spoort deze Dag je aan ook eens een nieuw biertje te proberen. Eén speciale, of van een andere "cultuur".
De Dag werd vanaf 2007 tot 2012 op 5 augustus gevierd in Amerika. De Dag wordt inmiddels in steeds meer landen gevierd. Daarvoor leek vrijdag handiger, omdat dan natuurlijk voor iedereen het weekend begint. Daarom vanaf 2012 dus op de eerste vrijdag van augustus. Dat betekent dat de Dag dit jaar op 4 augustus wordt gevierd.
Op de Fijne Dag Van-redactie vieren we deze wijze Dag maar al te graag. Dus rest ons nog maar een wens voor vandaag: proost!
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.
Als u het ons vraagt is pindakaas het lekkerste broodbeleg dat er is. Goed, op onze redactie is niet iedereen het daar mee eens, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat pindakaas zowel een klassiekertje is als een modern beleg met veel mogelijkheden.
De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd.