Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt. Met je maten een Dagje kei hard lam gaan, jezelf van de kaart drinken, en zo veel mogelijk pinten tot je nemen.
Waarom deze Dag is opgericht? Ten eerste om te tanken natuurlijk. Verder ook om die aardige barmannen die je van bier voorzien te bedanken. De bierbrouwers natuurlijk, die dit alcoholische goedje voor ons beschikbaar stellen. En bovendien leent deze Dag zich perfect om een keer een rondje te geven. Tot slot spoort deze Dag je aan ook eens een nieuw biertje te proberen. Eén speciale, of van een andere "cultuur".
De Dag werd vanaf 2007 tot 2012 op 5 augustus gevierd in Amerika. De Dag wordt inmiddels in steeds meer landen gevierd. Daarvoor leek vrijdag handiger, omdat dan natuurlijk voor iedereen het weekend begint. Daarom vanaf 2012 dus op de eerste vrijdag van augustus. Dat betekent dat de Dag dit jaar op 2 augustus wordt gevierd.
Op de Fijne Dag Van-redactie vieren we deze wijze Dag maar al te graag. Dus rest ons nog maar een wens voor vandaag: proost!
Is er Nederlandser voedsel dan de frikandel? Al 68 jaar geleden werd de frituursnack in Nederland geïntroduceerd en alle berenklauwen, mexicano's en sitosticks ten spijt passen er nog steeds maar weinig snacks beter bij een bord friet als de frikandel.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.