Week van het Lege Gebouw


24 mei tot 28 mei
LET OP: deze Week is in 2024 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2024 versie van deze Week.

53-house Bouwen en wonen | Nationaal Aangepast op 12 oktober 20:20

We leven in Nederland met heel veel mensen heel nauw op elkaar. Ondertussen staan er wel overal kantoorpanden, oude scholen, verwaarloosde huizen en onbestemde flats leeg. Allemaal geduldig aan het wachten tot de boel weer opgeknapt wordt, totdat de huisbazen en woningcorporaties en huurmaatschappijen genoeg geld vinden voor een likje verf en een nieuwe fundering. Lege gebouwen hebben veel potentie, en daar staan we bij stil tijdens de Week van het Lege Gebouw.


De Week van het Lege Gebouw duurt 5 dagen. Groepen architecten, aannemers en stadsplanners staan die week stil bij de mogelijkheden van leegstand. Tijdens de week komen zij samen om te praten over die mogelijkheden. Er wordt gesproken over wat je met lege panden kunt doen, maar ook hoe je bijvoorbeeld de financiering rondkrijgt.

Concreet zijn er workshops en rondetafeldiscussies te volgen. Die zijn vooral interessant voor professionals, maar u kunt natuurlijk ook zelf meedoen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de panden in uw omgeving, en kijk wat daarvoor op de planning staat. Sluit u aan bij vrijwilligersverenigingen of andere belangengroepen die zich met die onderwerp bezig houden, en help de leegstand tegen te gaan!

Ondertussen kunt u kijken op www.weekvanhetlegegebouw.nl voor alle informatie. U vindt daar ook het programma.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.