Week van de Huis-aan-Huiskrant


1 juli tot 7 juli
119-piggy-bank Economie | Nationaal Aangepast op 22 november 11:41

[PARTNER*] De huis-aan-huiskrant is één van de laatste bastions van vrije meningsuiting in uw nabije omgeving. De lokale journalist kent het dorp, de stad, de wijk en de straat op zijn duimpje, en dat is iets dat we moeten koesteren. Helaas staat de huis-aan-huiskrant onder druk, en daar staan we bij stil tijdens de Week van de Huis-aan-Huiskrant, die vandaag begint en t/m 7 juli loopt.


Waar veel mensen de HaH nog zien als een veredeld reclameblaadje is de maatschappelijke functie van het drukwerk niet te miskennen. Het wordt gebruikt om relevant nieuws vlak bij u te brengen, en dat is vaak belangrijker dan grote nationale of internationale verhalen. Wie verslaat bijvoorbeeld de lokale raadsvergaderingen, en wie houdt u op de hoogte van wat de politie allemaal doet?

Zwaar weer
Toch heeft de huis-aan-huiskrant het lastig. Het imago van onbelangrijk nieuws kleeft er nog te vaak en vast, maar belangrijker is de penibele financiële situatie waar de kranten steeds vaker mee te maken hebben. Advertentie-inkomsten dalen, en steeds meer mensen nemen een Nee/Nee-sticker op hun brievenbus. Bovendien wil niemand betalen voor nieuws, en dat zorgt ervoor dat de huis-aan-huiskrant in zwaar weer verkeert.

Al die problemen, maar vooral ook de kansen, staan centraal tijdens de Dag van de Huis-aan-Huiskrant. De Dag is namelijk ook bedoeld om te laten zien hoe goed en nuttig huis-aan-huiskranten nog steeds zijn.

Komkommertijd
De Week van de Huis-aan-Huiskrant begint op 1 juli. Een rustige datum, maar dat is bewust, zegt Bas van Turnhout van de MooiRooi Krant. "Dan begint de komkommertijd, traditioneel een lastige tijd voor media. Een perfect moment om te laten zien wat de krant dan kan toevoegen!" 1 juli valt op een zondag (ook al een nieuwsluwe dag), maar het is gelijk de start van de Week van de Huis-aan-Huiskrant. Die loopt 7 dagen, t/m 7 juli. Tijdens de Week zijn er diverse activiteiten te volgen - het programma wordt de komende maanden bekend gemaakt.

Meedoen
U kunt zelf meedoen door de lokale krant eens extra goed door te lezen, of door de redactie op te zoeken en hen te complimenteren met hun harde werk. Heeft u zelf nieuws voor hen, laat de journalisten dat vooral ook weten!

Al die informatie is overigens ook te lezen op de website. Wilt u in uw beurt ook een activiteit organiseren? Meld dat dan bij redactie van de MooiRooi Krant.

* Deze Dag is opgericht via het partnerprogramma van FijneDagVan. Klik hier om te lezen wat dat betekent. Kijk hier om te lezen wat dat betekent.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.