Week van de Alfabetisering


9 september tot 15 september
140-gradhat Onderwijs | Nationaal Aangepast op 22 oktober 21:28

U zou denken dat in Nederland iedereen wel kan lezen en schrijven. We hebben immers één van de beste educatiestelsels ter wereld, en we leren onze eerste maan-roos-vis al in groep 3. Toch mankeert er nog heel wat aan het niveau van Nederlanders. 2,5 miljoen ervan hebben moeite met lezen en schrijven. Om daar aandacht voor te vragen vindt van 9 t/m 15 september de Week van de Alfabetisering plaats.


De Week van de Alfabetisering eindigt op de Internationale Dag van de Alfabetisering, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. De Week is echter meer op Nederland gericht, want in ons land hebben laaggeletterden allerlei andere problemen. Er heerst bijvoorbeeld een groot stigma op niet kunnen lezen. Veel mensen proberen dat dan ook angstvallig te verbergen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering vinden er door het hele land heel veel activiteiten plaats die te maken hebben met dit onderwerp. Zo zijn er 'taallunches', een 'cijfersponsorloop' en taalquizzen. De focus ligt op het leren lezen en schrijven, maar ook om meer mensen bekend te maken met het probleem en hoe zij daarmee om kunnen gaan.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.