Nationale Donorweek


17 oktober tot 23 oktober
LET OP: deze Week is in 2021 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2021 versie van deze Week.

79-medical-bag Gezondheid | Nationaal Aangepast op 22 oktober 21:28

Een van die eindeloze discussies in dit land is Het Grote Donordebat. We willen meer mensen die vrijwillig hun organen afgeven, liefst als ze dood zijn zodat ze die zelf niet meer nodig hebben. Maar die zijn er niet genoeg. Ondanks dat de wachtlijsten explosief stijgen (meer dan 15,000 mensen hadden begin dit jaar een orgaan nodig), staan in Nederland bijzonder weinig mensen als donor geregistreerd. Sterker nog, alleen in Luxemburg is minder procent van de mensen donor. Hoog tijd om dat te veranderen!


Van 17 t/m 23 oktober is het daarom Nationale Donorweek, die als belangrijkste doel heeft om meer mensen donor te laten worden. Er is daarvoor een handige website gebouwd, www.JaOfNee.nl, waarop ook u heel simpel uw keus kunt invullen.

U kunt in deze week genoeg informatie horen over donorschap horen in de media, en er zullen heel wat donorlozen op uw schuldgevoel inspelen. Laat dat de pret niet drukken, als u geen donor wilt worden hoeft dat helemaal niet. Maar laat dat dan op z’n minst weten!

De Nationale Donorweek is een initiatief van allerlei instanties die te maken hebben met donor-dingen en gezondheid. Denk daarbij aan de Hartstichting, de Nierstichting en het Astma Fonds. Meer informatie valt te halen op www.JaOfNee.nl of op www.DonorWeek.nl.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.