Duizenden protesten tegen internetspionage


Toegevoegd op 11 februari 00:00 door Tijs - categorie Nieuws
Duizenden protesten tegen internetspionage
Honderden websites protesteren op de Dag van het Veilig Internet tegen de spionage-activiteiten van de NSA, naar aanleiding van de Dag van het Veilige Internet. Grote namen als Mozilla, Reddit en Tumblr zetten waarschuwingen op hun homepage om mensen meer bewust te maken van waar de NSA mee bezig is.

Het protest is uiteindelijk niet zo groot als vorig jaar, toen geprotesteerd werd tegen anti-internetwetgeving als ACTA en SOPA, en ook doen er minder grote namen mee. Vorig jaar speelden Google en Wikipedia daarin nog een hoofdrol, dit jaar gaat het vooral om kwantiteit. Volgens de website van het Electronic Frontier Foundation doen er "duizenden" websites mee vandaag.

De Dag van het Veilige Internet is bedoeld om mensen bewust te maken van hun eigen veiligheid op het web, maar ook om het internet een vrije omgeving te houden. Met de spionage van de NSA wordt daar flinke afbreuk aan gedaan.




Gerelateerd aan: Dag van het Veilige Internet
Meer nieuws

Dag van de Klederdracht afgelast vanwege extreme hitte
De Dag van de Klederdracht in Schagen gaat dit jaar niet door. De Dag zou aanvankelijk op 25 juli plaatsvinden, maar die donderdag wordt het zo heet dat het bestuur het evenement heeft afgelast.
LEES MEER »

De Dag van de Duurzaamheid is geslaagd!
Vanaf 10.10.2018 is het in Nederland ELKE dag, Dag van de Duurzaamheid! Aldus www.dagvandeduurzaamheid.nl die de dag ieder jaar organiseerde. Hiermee komt een einde aan de jaarlijkse landelijke Dag van de Duurzaamheid die sinds 2009 tot en met 2018 heeft plaatsgevonden.
LEES MEER »

De Belgische Dag van het Park is niet meer
Met innige deelneming moeten wij helaas afscheid nemen van de Belgische Dag van het Park. Na 25 jaar heeft het Belgische Agentschap Natuur en Bos besloten de Dag niet meer te organiseren.
LEES MEER »
Deze site gebruikt Cookies.