Dag van de Garnaal maakt dit jaar doorstart


Toegevoegd op 9 januari 00:00 door Tijs - categorie Nieuws
Dag van de Garnaal maakt dit jaar doorstart
De Dag van de Garnaal komt na een jaar afwezigheid weer terug. De populaire Dag werd in 2015 geschrapt wegens geldgebrek, en eerdere jaren wegens bestuurscrisissen en een brand in een viswinkel, maar het evenement vindt dit jaar gewoon weer plaats in Lauwersoog.

Dat laat de Stichting Promotie Lauwersoog weten. Zij vormen het bestuur van de Dag van de Garnaal, die al een aantal jaren in de haven van het Noord-Nederlandse dorp wordt gehouden. In 2016 kondigde de organisatie echter aan dat de Dag dat jaar niet gevierd kon worden vanwege geldgebrek. Er was toen niet bekend of het evenement het jaar erop wel door zou gaan.

Dat gebeurt in 2017 dus wel. Op zaterdag 6 mei kan iedereen terecht in de haven van Lauwersoog. Daar zijn garnalenproeverijen, demonstraties van oude ambachten, en 'veel nautische activiteiten' te beleven. Meer informatie staat op www.dagvandegarnaal.nl.

Meer nieuws

Dag van de Klederdracht afgelast vanwege extreme hitte
De Dag van de Klederdracht in Schagen gaat dit jaar niet door. De Dag zou aanvankelijk op 25 juli plaatsvinden, maar die donderdag wordt het zo heet dat het bestuur het evenement heeft afgelast.
LEES MEER »

De Dag van de Duurzaamheid is geslaagd!
Vanaf 10.10.2018 is het in Nederland ELKE dag, Dag van de Duurzaamheid! Aldus www.dagvandeduurzaamheid.nl die de dag ieder jaar organiseerde. Hiermee komt een einde aan de jaarlijkse landelijke Dag van de Duurzaamheid die sinds 2009 tot en met 2018 heeft plaatsgevonden.
LEES MEER »

De Belgische Dag van het Park is niet meer
Met innige deelneming moeten wij helaas afscheid nemen van de Belgische Dag van het Park. Na 25 jaar heeft het Belgische Agentschap Natuur en Bos besloten de Dag niet meer te organiseren.
LEES MEER »
Deze site gebruikt Cookies.