Dag van de Garnaal maakt dit jaar doorstart


Toegevoegd op 9 januari 00:00 door Tijs - categorie Nieuws
Dag van de Garnaal maakt dit jaar doorstart
De Dag van de Garnaal komt na een jaar afwezigheid weer terug. De populaire Dag werd in 2015 geschrapt wegens geldgebrek, en eerdere jaren wegens bestuurscrisissen en een brand in een viswinkel, maar het evenement vindt dit jaar gewoon weer plaats in Lauwersoog.

Dat laat de Stichting Promotie Lauwersoog weten. Zij vormen het bestuur van de Dag van de Garnaal, die al een aantal jaren in de haven van het Noord-Nederlandse dorp wordt gehouden. In 2016 kondigde de organisatie echter aan dat de Dag dat jaar niet gevierd kon worden vanwege geldgebrek. Er was toen niet bekend of het evenement het jaar erop wel door zou gaan.

Dat gebeurt in 2017 dus wel. Op zaterdag 6 mei kan iedereen terecht in de haven van Lauwersoog. Daar zijn garnalenproeverijen, demonstraties van oude ambachten, en 'veel nautische activiteiten' te beleven. Meer informatie staat op www.dagvandegarnaal.nl.

Meer nieuws

De Belgische Dag van het Park is niet meer
Met innige deelneming moeten wij helaas afscheid nemen van de Belgische Dag van het Park. Na 25 jaar heeft het Belgische Agentschap Natuur en Bos besloten de Dag niet meer te organiseren.
LEES MEER »

Activiteiten Nationale Boomfeestdag afgelast door harde wind
Veel activiteiten rondom Nationale Boomfeestdag worden woensdagmiddag afgelast vanwege het slechte weer. Door de harde wind zijn tientallen scholen door het hele land genoodzaakt de Dag een week later te vieren.
LEES MEER »

Beste wensen, en een fijn Jaar van de Vogel/Wiskundige Biologie/Cultureel Erfgoed/Betwisting/Huiszwaluw/Jongeren toegewenst!
Het nieuwe jaar is weer aangebroken, en we wensen u niet alleen het allerbeste toe, maar ook een fijn Jaar van de Vogel, een prettig Jaar van de Wiskundige Biologie, een geweldig Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, een duurzaam Jaar van het Rif, een cultureel Jaar van de Betwisting, een ongeëvenaard Jaar van de Huiszwaluw en natuurlijk een gezond Jaar van de Jongeren!
LEES MEER »
Deze site gebruikt Cookies.