Internationaal Jaar van de Plantengezondheid


2020
Aangepast op 29 december 17:48

Het gaat niet goed met de planten. We hoeven u hopelijk inmiddels niet meer te vertellen dat de klimaatcrisis ervoor zorgt dat groen her en der in de hens vliegt, en door de houtkap gaan bossen er in rap tempo aan. En dat terwijl ons eten voor 80 procent bestaat uit planten of ander groenvoer, en dat planten voor maar liefst 98 procent van onze zuurstof zorgen. Daar mogen we best wat zuiniger op zijn, maar dat lukt niet altijd. Daarom hebben de Verenigde Naties 2020 uitgeroepen tot het Jaar van de Plantengezondheid.


Tijdens het Internationale Jaar van de Plantengezondheid worden er wereldwijd allerlei voorlichtingscampagnes gegeven over het belang van het gezond houden van het groen op de wereld. Dat gebeurt niet alleen bij u en ons, maar vooral ook bij boeren en beleidsmakers die daadwerkelijk moeten zorgen dat we gezond blijven.

Het Jaar is officieel in het leven geroeppen door de Voedsel- en Agricultuur Organisatie van de WHO. Meer informatie vindt u dan ook op hun website.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.