Internationaal Jaar van de Kameelachtigen


2024
Aangepast op 15 december 17:55

In 2024 staat niet alleen de kameel zelf centraal, maar de hele familie van kameelachtigen. De Verenigde Naties vragen in heel 2024 aandacht voor onder andere alpaca's, dromedarissen, guanaco's, lama's en vicuña's, en dan specifiek voor de belangrijke rol die deze dieren spelen in het leven van meer dan 90 miljoen mensen wereldwijd. Het Schip Van De Woestijn is bijvoorbeeld een essentieel vervoersmiddel in het Midden-Oosten, maar is ook een belangrijke voorziener van wol, melk en vlees in gebieden van Zuid-Amerika tot Australië.


Het Jaar is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, specifiek door de Voedsel- en Agriculturele Organisatie van de VN. Die willen naast praktische voordelen van kamelen ook aandacht vragen voor de culturele impact ervan. Er zijn verschillende informatiepakketten gemaakt, bijvoorbeeld voor op scholen of natuurorganisaties. Het Jaar bestaat dan ook voornamelijk uit voorlichting en aandacht vragen voor het belang en de situatie van de dieren.

Veel van die voorlichting zal voorkomen in landen waar de kameel in het wild of als boerderijdier voorkomt. Desondanks zullen er mogelijk ook in Nederlandse dierentuinen informatiesessies worden georganiseerd.

Informatie over dit Jaar vindt u op de website van de FAO van de VN.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.