24 oktober

Wereldontwikkelingsdag

24 oktober - over 150 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Wereldontwikkelingsdag

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al vanaf het jaar 1972 en we kwamen er in 2015 pas achter. De VN besluit over zo veel resoluties waarin ze Dagen uitroepen, dat het lijkt alsof ze niks beter te doen hebben. Enfin, wij zijn daar wel blij mee, en gaan 24 oktober (waarop we toch al zo veel te vieren hebben) ook lekker ontwikkelen. Want dat doe je op Wereldontwikkelingsdag.

In het bijzonder gaat het om ontwikkelingsvraagstukken die met de globalisering te maken hebben. Het uitwisselen van informatie tussen landen en bijvoorbeeld innovaties op het gebied van communicatieve technologie worden op deze Dag gestimuleerd. Uiteraard met de achterliggende gedachte om armoede te bestrijden en concurrentie en economische groei te versterken.

Hoe doen we dit? Nou, door internationale samenwerking te zoeken. En wel op De Dag van de Verenigde Naties, omdat op die Dag - in 1970 - de Internationale Ontwikkelingsstrategie werd aangenomen. Succes vandaag!

Wens iemand een Fijne Wereldontwikkelingsdag!
Verwante Dagen

Nationale Overnamedag
14 april
Als u dacht dat een bedrijf beginnen een herculiaanse taak was, wacht dan maar eens tot er een overname plaatsvindt. Werknemers, locaties, inboedel, aandelen, er is veel waar een zaak rekening mee moet houden bij een grote overname.

Internationale Dag van de VN-Vredesmacht
29 mei
De Dag van de VN-Vredesmacht is in het leven geroepen als eerbetoon aan alle zogeheten 'blauwhelmen', die namens de Verenigde Naties al sinds 1948 de vrede proberen te bewaren in allerlei risicogebieden.

Koninkrijksdag
15 december
Koninkrijksdag valt gelijk en is te vergelijken met Naturalisatiedag. Op deze Dag vieren we in Nederland het tekenen van het koninkrijksstatuut. Koningin Juliana deed dat in 1954 (destijds de Nederlandse Antillen, Nederlands-Nieuw-Guinea en Suriname, nu Aruba, Curaçao en Sint Maarten).

Deze site gebruikt Cookies.