24 oktober

Wereldontwikkelingsdag

24 oktober - over 108 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Wereldontwikkelingsdag

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al vanaf het jaar 1972 en we kwamen er in 2015 pas achter. De VN besluit over zo veel resoluties waarin ze Dagen uitroepen, dat het lijkt alsof ze niks beter te doen hebben. Enfin, wij zijn daar wel blij mee, en gaan 24 oktober (waarop we toch al zo veel te vieren hebben) ook lekker ontwikkelen. Want dat doe je op Wereldontwikkelingsdag.

In het bijzonder gaat het om ontwikkelingsvraagstukken die met de globalisering te maken hebben. Het uitwisselen van informatie tussen landen en bijvoorbeeld innovaties op het gebied van communicatieve technologie worden op deze Dag gestimuleerd. Uiteraard met de achterliggende gedachte om armoede te bestrijden en concurrentie en economische groei te versterken.

Hoe doen we dit? Nou, door internationale samenwerking te zoeken. En wel op De Dag van de Verenigde Naties, omdat op die Dag - in 1970 - de Internationale Ontwikkelingsstrategie werd aangenomen. Succes vandaag!

Wens iemand een Fijne Wereldontwikkelingsdag!
Verwante Dagen

Wereld Verteldag
20 maart
Wereld Verteldag is een Dag die draait om verhalen, en dan vooral om verhalen die mondeling aan elkaar worden doorgegeven. De Dag is niet alleen bedoeld voor het vertellen van mooie sprookjes, maar er zit ook een diepere gedachte achter waarin we stilstaan bij hoe belangrijk het doorvertellen van verhalen is vanuit een antropologisch perspectief.

Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid
20 februari
Ieder jaar op 20 februari organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. De Dag is bedoeld om de focus te leggen op hoe wij zo sociaal mogelijk kunnen omgaan met onze medemens.

Blue Monday
20 januari
Blue Monday. K*tdag. Grauwe, grijzen januariluchten, de deceptie van de maandagochtend op kantoor, de magische sfeer van de feestdagen is voorbij en wat overblijft is een bonkende kater die u met uw collega's moet delen.

24
oktober

24 okt

Deze site gebruikt Cookies.