24 oktober

Wereldontwikkelingsdag

24 oktober - over 90 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Wereldontwikkelingsdag

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al vanaf het jaar 1972 en we kwamen er in 2015 pas achter. De VN besluit over zo veel resoluties waarin ze Dagen uitroepen, dat het lijkt alsof ze niks beter te doen hebben. Enfin, wij zijn daar wel blij mee, en gaan 24 oktober (waarop we toch al zo veel te vieren hebben) ook lekker ontwikkelen. Want dat doe je op Wereldontwikkelingsdag.

In het bijzonder gaat het om ontwikkelingsvraagstukken die met de globalisering te maken hebben. Het uitwisselen van informatie tussen landen en bijvoorbeeld innovaties op het gebied van communicatieve technologie worden op deze Dag gestimuleerd. Uiteraard met de achterliggende gedachte om armoede te bestrijden en concurrentie en economische groei te versterken.

Hoe doen we dit? Nou, door internationale samenwerking te zoeken. En wel op De Dag van de Verenigde Naties, omdat op die Dag - in 1970 - de Internationale Ontwikkelingsstrategie werd aangenomen. Succes vandaag!

Wens iemand een Fijne Wereldontwikkelingsdag!
Verwante Dagen

Wereld Drenteldag
19 juni
Je hoort het niet vaak, dat iemand drentelt. Het is dan ook de vrije vertaling (Google Translate, ja) van World Sauntering Day. Een dag waarop we het gewoon rustig aan moeten doen.

Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk
29 november
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 29 november uitgeroepen tot de Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk. Volgens het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties is dat in 2012 gebeurd, maar de Verenigde Naties zeggen zelf de resolutie in 1977 al aan te hebben genomen.

Wereld Orgasmedag
21 december
Wereld Orgasmedag is een Dag waarop we allemaal in een ultieme, simultane staat van extase proberen te komen. Want we voelen ons na afloop bijzonder relaxed.

Deze site gebruikt Cookies.