24 oktober

Wereldontwikkelingsdag

24 oktober - 4 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Wereldontwikkelingsdag

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al vanaf het jaar 1972 en we kwamen er in 2015 pas achter. De VN besluit over zo veel resoluties waarin ze Dagen uitroepen, dat het lijkt alsof ze niks beter te doen hebben. Enfin, wij zijn daar wel blij mee, en gaan 24 oktober (waarop we toch al zo veel te vieren hebben) ook lekker ontwikkelen. Want dat doe je op Wereldontwikkelingsdag.

In het bijzonder gaat het om ontwikkelingsvraagstukken die met de globalisering te maken hebben. Het uitwisselen van informatie tussen landen en bijvoorbeeld innovaties op het gebied van communicatieve technologie worden op deze Dag gestimuleerd. Uiteraard met de achterliggende gedachte om armoede te bestrijden en concurrentie en economische groei te versterken.

Hoe doen we dit? Nou, door internationale samenwerking te zoeken. En wel op De Dag van de Verenigde Naties, omdat op die Dag - in 1970 - de Internationale Ontwikkelingsstrategie werd aangenomen. Succes vandaag!

Wens iemand een Fijne Wereldontwikkelingsdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Biodiesel
10 augustus
In 1893 werd ergens in Duitsland de eerste dieselmotor aangezet. Een revolutionair apparaat dat de olievretende 'gewone' motor de nek om moest gaan draaien.

Internationale Dag tegen het gebruik van Chemische Wapens
30 november
De Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare is ieder jaar op 30 november. Op deze Dag worden slachtoffers van Chemische Wapens herdacht. Daarnaast wordt ingezet op het verminderen van het gebruik van Chemische Wapens, om zo vrede en veiligheid in onze samenleving te bewaren.

Wereld Moldag
23 oktober
Mol is niet alleen een klein diertje onder uw grasmat, maar ook een fysische eenheid en daarmee één van de zeven basiseenheden van het internationale stelsel van eenheden.

24
oktober

24 okt

Deze site gebruikt Cookies.