8 oktober

Wereld Zombiedag

8 oktober - over 16 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Wereld Zombiedag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zombies! Aaaaargh! De levende doden zijn natuurlijk een werk van fictie, hoeven we dus eigenlijk niet bang voor te zijn. Al blijft het wel interessant om na te denken over mogelijke schuilplaatsen voor wanneer de apocalypse komt. Er bestaat namelijk een enorme subcultuur op het internet die werkelijk geloven dat die onafwendbaar is.

Goed doel
Zombies zijn al jaren een onderwerp van eindeloze fascinatie. Om nog meer mensen deelgenoot te maken van die fascinatie is 8 oktober uitgeroepen tot Wereld Zombiedag. Wat we op die Dag des Oordeels kunnen verwachten? mensen met teveel tijd om handen zullen zich dan verkleden als zombies (inclusief bijbehorende make-up, om dan een mars te gaan houden. Een zombie-mars, dus. Hartstikke leuk natuurlijk, ook om zelf te doen. Maar een Dag zou geen Dag zijn als er niet een hoger doel aan was verbonden. In Amerika, waar de Dag is uitgeroepen, wordt er met de zombie-marsen voedsel ingeslagen voor de voedselbank. Tja, wij snappen de link ook niet helemaal...

Rotzooi opruimen
Uiteraard kun je zoiets alleen in Amerika bedenken, getuige de participerende steden. Overigens zijn die zombies helemaal niet zo stoer als ze lijken: Ze willen namelijk wel dat je je rotzooi opruimt en geen mensen laat schrikken.

Vooralsnog wordt de Dag in Nederland niet echt gevierd, maar wat let u om uw eigen stad aan te melden voor een activiteit? Overigens wordt deze Dag niet zonder reden gebracht. Het is namelijk een initiatief van The It’s Alive Show, een Amerikaanse tv-show die zo wat extra aandacht vraagt.

Wens iemand een Fijne Wereld Zombiedag!
Verwante Dagen

Doe Vriendelijk Dag
17 februari
In het Engels klinkt zoiets altijd beter. The Random Acts of Kindness Day is een willekeurige Dag die wordt gevierd om eens willekeurig vriendelijk te zijn.

Wereld Vriendelijkheidsdag
13 november
Wereld Kindness Day is een Dag om goede daden in de gemeenschap te benadrukken, gericht op de positieve kracht en de rode draad van vriendelijkheid die ons bindt.

Internationale Suit-Up Dag
13 oktober
Natuurlijk geldt hier op de FijneDagVan-redactie een strenge dress-code. Iedereen moet in driedelig maatpak op de werkvloer verschijnen. En zeker op 13 oktober!

8
oktober

8 okt

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.