Wereld Planetoïdendag is bedoeld om het grote publiek meer te laten leren over de kleine hemellichamen. De Dag wordt ieder jaar op 30 juni gevierd, en is bedoeld om meer te weten te komen over de mogelijkheden én gevaren van planetoïden.
Planetoïden kunnen ons veel leren over het ontstaan van leven en onze plek in het universum, maar de hemellichamen kunnen ook een bedreiging vormen voor onze eigen planeet. De datum van 30 juni is daar een goed voorbeeld van: Die werd gekozen omdat op die datum in 1908 de Tunguska-planetoïden neerstortte in Siberië. Zo'n stuk ruimtepuin kan dan flinke schade aanrichten, dus zijn er manieren nodig om asteroïden eerder op te sporen en mogelijk zelfs tegen te houden. Daarvoor is meer kennis nodig.
Statistieken, dat klinkt als iets heel ingewikkelds en wiskundigs, en ook niet echt heel boeiend om eerlijk te zijn. Wees gerust, op Wereld StatistiekDag hoeft u zelf niets te berekenen of formules toe te passen op iets, maar u moet wel even beseffen hoe belangrijk het is dat dergelijk werk door bepaalde mensen en organisaties wordt gedaan.
Op 21 juli 1969 zette de mensheid zijn grootste stap ooit. Neil Armstrong zette toen voor het eerst een voet op een ander hemellichaam. De maanlanding mocht dan wel voortkomen uit een Koude Oorlog met het doel de Sovjets technologisch af te troeven, maar het zorgde wel voor een van de meest historisch significante momenten in onze 10.
Loodgieters krijgen vaak niet de erkenning die ze verdienen. Ze worden vaak stereotiep weggezet, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat De Loodgieter in onze maatschappij een onmisbare rol heeft.