Wereld Planetoïdendag is bedoeld om het grote publiek meer te laten leren over de kleine hemellichamen. De Dag wordt ieder jaar op 30 juni gevierd, en is bedoeld om meer te weten te komen over de mogelijkheden én gevaren van planetoïden.
Planetoïden kunnen ons veel leren over het ontstaan van leven en onze plek in het universum, maar de hemellichamen kunnen ook een bedreiging vormen voor onze eigen planeet. De datum van 30 juni is daar een goed voorbeeld van: Die werd gekozen omdat op die datum in 1908 de Tunguska-planetoïden neerstortte in Siberië. Zo'n stuk ruimtepuin kan dan flinke schade aanrichten, dus zijn er manieren nodig om asteroïden eerder op te sporen en mogelijk zelfs tegen te houden. Daarvoor is meer kennis nodig.
Wij zijn geen wiskundigen. Wij schrijven stukjes. Cijfers, daar moet u bij ons niet mee aan komen zetten. Wiskunde lieten wij op de middelbare school vallen zodra het kon.
TV is een van de invloedrijkste media die er wereldwijd bestaan. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 21 november uitgeroepen tot Wereld Televisiedag, een Dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de invloed die televisie heeft op mensen.
Volgens de organisatie van deze Dag wordt op 29 oktober de meest ingrijpende uitvinding van de mens ooit vereeuwigd: het internet. Het internet - wat begon met het verbinden van twee computers - is op 29 oktober 1969 als zodanig ontstaan.