Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren. Dat gebeurt ieder jaar op 1 juni, op Wereld Melkdag. Tijdens die Dag staan we niet alleen stil bij hoe belangrijk melk is voor bijvoorbeeld de groei van kinderen of de grote rol die de drank speelt in het voedselproces, maar we kijken ook naar hoe de industrie bijdraagt aan economische groei en duurzaamheid.
Wereld Melkdag is in het leven geroepen door de Voedsel- en Agricultuurorganisatie van de Verenigde Naties. De Dag wordt al sinds 2001 gevierd. Ieder jaar zijn er honderden evenementen te vinden over de hele wereld. Boeren zetten bijvoorbeeld hun stallen open zodat u kunt kijken hoe koeien gemolken worden, en bij lokale diëtisten kunt u tips krijgen over hoe gezond melk kan zijn en hoe u daarmee kunt koken.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.