25 september

Nationale Hulpverlenersdag

25 september - 63 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 september 17:22

Nationale Hulpverlenersdag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Er is steeds meer sprake van agressie, geweld en intimidatie richting de hulpverlener. De stichting Stichting Hulpverlenersrespect.nl vindt dat onacceptabel. Hulpverleners moeten het respect krijgen dat ze verdienen. Stichting Hulpverlenersrespect zet zich hiervoor in.

Het doel is om (het werk van) de hulpverlener in positief daglicht te zetten. Het doel van de Stichting is niet alleen het organiseren van de Nationale Hulpverlenersdagen maar ook door middel van voorlichting op scholen het respect voor de hulpverlener te vergroten en afstand tussen hulpverlener en burger verkleinen. Ook heeft de Stichting als doel zoveel mogelijk informatie te verstrekken vanuit de hulpverlenende instanties.

De Nationale Hulpverlenersdag wordt o.a. ondersteund door het Ministerie van Justitie en veiligheid en heeft hiervoor ook het groene licht gekregen. Inmiddels heeft de gemeente Hoorn er een a-status van gemaakt en is de Dag genomineerd bij de RABObank publieksprijs 2015. De Nationale Hulpverlenersdag hoort dus op de nationale kalender, en wel op 6 oktober als vaste dag.

De stichting hoopt dat de Nationale Hulpverlenersdag op iedere plek in Nederland uitgedragen wordt vanaf 2012 wordt er gepoogd hier iets groots van te maken. Toch was het evenement met 23.000 bezoekers al succesvol, in 2014 waren dat al 43.000 gasten. De wens is om het evenement overal in Nederland te vieren, net zoals bevrijdingsdag gevierd wordt. De Nationale Hulpverlenersdag geldt uiteraard voor alle hulpverleners en moet daarvoor in heel Nederland gedragen worden.

U kunt kijken op www.nationalehulpverlenersdag.nl voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Nationale Hulpverlenersdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Inheemse Volkeren
9 augustus
Een inheems volk klinkt als iets van ver weg. Afrika of zo. Zuid-Amerika. Overal behalve hier. Een inheems volk is een groep mensen die al generaties lang in hetzelfde gebied woont.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

Internationale Dag van de Baard
3 september
De baard is het ultieme bewijs van mannelijkheid. Niets zegt meer testosteron dan een volle lading gezichtshaar, en om dat mannelijke profiel te eren vieren we iedere eerste zaterdag in september de Internationale Dag van de Baard.

25
september

25 sep

Eerdere edities:
In 2018: 30 september
In 2015: 9 oktober
Deze site gebruikt Cookies.