25 september

Nationale Hulpverlenersdag

25 september - over 41 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 16:06


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Er is steeds meer sprake van agressie, geweld en intimidatie richting de hulpverlener. De stichting Stichting Hulpverlenersrespect.nl vindt dat onacceptabel. Hulpverleners moeten het respect krijgen dat ze verdienen. Stichting Hulpverlenersrespect zet zich hiervoor in.

Het doel is om (het werk van) de hulpverlener in positief daglicht te zetten. Het doel van de Stichting is niet alleen het organiseren van de Nationale Hulpverlenersdagen maar ook d.m.v. voorlichting op scholen het respect voor de hulpverlener te vergroten en afstand tussen hulpverlener en burger verkleinen. Ook heeft de Stichting als doel zoveel mogelijk informatie te verstrekken vanuit de hulpverlenende instanties.

De Nationale Hulpverlenersdag wordt o.a. ondersteund door het Ministerie van Justitie en veiligheid en heeft hiervoor ook het groene licht gekregen. Inmiddels heeft de gemeente Hoorn er een a-status van gemaakt en is de Dag genomineerd bij de RABObank publieksprijs 2015. De Nationale Hulpverlenersdag hoort dus op de nationale kalender, en wel op 6 oktober als vaste dag.

De stichting hoopt dat de Nationale Hulpverlenersdag op iedere plek in Nederland uitgedragen wordt vanaf 2012 wordt er gepoogd hier iets groots van te maken. Toch was het evenement met 23.000 bezoekers al succesvol, in 2014 waren dat al 43.000 gasten. De wens is om het evenement overal in Nederland te vieren, net zoals bevrijdingsdag gevierd wordt. De Nationale Hulpverlenersdag geldt uiteraard voor alle hulpverleners en moet daarvoor in heel Nederland gedragen worden.

Wens iemand een Fijne Nationale Hulpverlenersdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Roodharigen
26 augustus
In 1972 werd het al door Arne Jansen gezongen: "Meisjes met rode haren, die kunnen kussen, dat is niet mis". Nu weten wij daar persoonlijk niets van, maar de oprichters van Internationale Roodharigendag hebben zo'n zwak voor hen met rood haar, dat zij er een hele Dag voor in het leven geroepen!

Internationale Transgenderrechtendag
31 maart
Ieder jaar op $datum vieren transgender-, LHBTI- en mensenrechtenorganisaties de Internationale Dag van de Transgenderrechten. Of misschien is een betere vertaling van de 'Transgender Day of Visibility' de Dag van de Transgenderzichtbaarheid.

Wereld Vriendschapsdag
7 augustus
International Friendship Day is een Dag die wel wereldwijd wordt gevierd, maar vooral in Zuid-Oost-Azië erg populair is - getuige deze website. De origine van Vriendschapsdag ligt echter in Amerika, waar de Dag in 1935 is opgericht om het belang van vriendschap voor de mens te onderstrepen.

25
september

25 sep

Eerdere edities:
In 2018: 30 september
In 2015: 9 oktober
Deze site gebruikt Cookies.