19 april

Landelijke Dag Tegen Pesten

19 april - 50 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Landelijke Dag Tegen Pesten

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Pesten is een van de ergste dingen die zeker kinderen kan overkomen. Het kan grote psychische en mentale gevolgen hebben en jarenlange schade veroorzaken, en vaak is pesten subtiel en blijft het zo ongedetecteerd. Ieder jaar op 19 april is het de Landelijke Dag tegen Pesten. Die is bedoeld om aandacht voor het onderwerp te vragen.

Op deze Dag worden vooral ouders van schoolgaande kinderen, leraren, sporttrainers en oppassers aangemoedigd acties te ondernemen waardoor kinderen inzien dat pesten slecht is. Wist u dat maar liefst 1 op de 5 schoolkinderen in Nederland zich gepest voelt? Moeten we niet willen met z'n allen. Grote kans dat u op uw kinds school daarom ook een of andere anti-pestcampagne wordt gevoerd. Daarnaast staan we ook stil bij pesten onder volwassenen, bijvoorbeeld op de werkvloer. Want ook daar komt de praktijk helaas net iets te vaak voor.

Deze Dag is in het leven geroepen door Stop Pesten Nu, een actiegroep die zich sterk maakt om dit verschijnsel de wereld uit te helpen. Meer informatie is onder andere te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Landelijke Dag Tegen Pesten!
Verwante Dagen

Europese Dag tegen Mensenhandel
18 oktober
Sinds 2007 is het ieder jaar op 18 oktober de Europese Dag tegen Mensenhandel. Regeringen en kerken besteden deze dag aandacht aan het probleem mensenhandel.

Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder
21 maart
Kent u nog die volwassen kerels die in een Batman-pak op Buckingham Palace klommen? Ze waren een paar jaar geleden vaak op TV en behoren tot de organisatie Parents Without Partners.

Internationale Dag van de Vertaler
30 september
Zonder vertalers hadden we op deze wereld best een probleem gehad. Er zijn immers een goede 6.500 talen op de wereld, die we uiteraard maar moeilijk allemaal kunnen begrijpen.

19
april

19 apr

Deze site gebruikt Cookies.