22 augustus

Internationale Dag voor Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof

22 augustus - over 46 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 23 juni 15:46


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima. Althans, dat zou het moeten zijn. Jaarlijks worden nog steeds honderdduizenden mensen op de een of andere manier vermoord of verwond vanwege hun religie of geloof. Op 22 augustus staat de Verenigde Naties stil bij die slachtoffers.

Die Dag is het de Internationale Dag van Herdenking van Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof. Zo'n lange naam voor een Dag spreekt al snel voor zichzelf, dus u kunt zelf wel invullen wat we die Dag doen. Niet alleen staan we stil bij de slachtoffers, we herdenken ook manieren waarop we zulk geweld in de toekomst kunnen voorkomen en hoe we daar zelf een steentje aan kunnen bijdragen. Het is vooral een Dag waarop ook overheden nadenken over het implementeren van wetten en regels om deze rechten vast te leggen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Religieuze Vrijheid
27 oktober
De vrijheid om te geloven in ieder opperwezen dat je maar wil is een van de belangrijkste fundamenten van ons democratisch bestaan. Of je nou in God of Allah of Vishnu en Krishna gelooft, of dat je zo'n wappie bent die nog steeds denkt dat het Vliegend Spagettimonster een leuke grap is of zelfs als je voor jezelf bedacht hebt dat er helemaal Niets is, het maakt niet uit een groot deel van de westerse wereld.

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in verschillende protestantse kerken. Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

Wereld Ziekendag
11 februari
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.

22
augustus

22 aug

Deze site gebruikt Cookies.