6 mei

Internationale Dag van het Naakt Tuinieren

6 mei - 212 dagen geleden elke 1e zaterdag van mei
In 2024 op 4 mei
Aangepast op 10 december 23:38

Internationale Dag van het Naakt Tuinieren

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op de lange lijst recreatieve activiteiten die je het beste naakt kunt doen, staat tuinieren steevast hoog. Naakt tuinieren schijnt (we hebben zelf geen idee) ontspannend te zijn, maar gaat ook veel dieper dan dat; volgens de organisatoren moeten we naar een cultuur waarin bloot en lichaamsacceptatie meer genormaliseerd moeten worden. En dan kun je in je blote tokus over straat gaan lopen, of je kunt er iets nuttigs mee doen, zoals tuinieren.

Ieder jaar vieren we op de eerste zaterdag van mei de Dag van het Naakt Tuinieren. Wat we doen op die Dag is natuurlijk simpel: trek uw broek uit en plant wat rozen! De organisatie benadrukt hoe inclusief de Dag kan zijn. U hoeft echt geen hectare bosgrond achter het huis te hebben; ook met een simpel balkon, een bloembol en wat potgrond kunt u al in uw adams- of evakostuum aan de Dag meedoen.

Ook maakt het niet uit of u wat pondjes teveel hebt of juist een afgetrainde adonis bent. De Dag is voor iedereen bedoeld, zodat u zich comfortabel in uw lijf voelt. Ook is naakt tuinieren een activiteit voor het hele gezin, als we de organisatoren moeten geloven.

Die organisatoren zijn vooral enthousiastelingen die van naakt tuinieren houden. Meer informatie over de Dag is te vinden op www.wngd.com. Dat staat natuurlijk voor World Naked Gardening Day, want een evenement als dit, dat vieren we natuurlijk internationaal.

Wilt u vaker Dagen als de Dag van het Naakt Tuinieren ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Naakt Tuinieren!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Geluk
20 maart
Op 28 juni 2012 hebben de Verenigde Naties besloten dat het allemaal wel eens wat vrolijker mag. Op 20 maart elk jaar willen we dan ook geen enkel chagrijnig gezicht zien, want het is Internationale Dag van het Geluk.

Internationale Dag van de Zonnebril
27 juni
Nu de zomer weer begonnen is en wereld door klimaatverandering stukken warmer wordt is er één wondermiddel dat ons beschermd tegen onze ster: de zonnebril.

Internationale Wreedheidsdag
10 maart
De International Day of Awesomeness is een vrolijk plan om een dagje over the top stoer te doen. Draag je coolste zonnebril of doe je allervetste moves, alles kan op de Dag, als het maar wreed is.

6
mei

6 mei

Eerdere edities:
In 2022: 7 mei
In 2021: 1 mei
In 2020: 2 mei
Deze site gebruikt Cookies.