22 november

Internationale Dag van de Vasectomie

aandacht22 november - over 40 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 20 maart 12:00

Internationale Dag van de Vasectomie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Voor sommige mannen is het nog steeds taboe om te praten over hun sterilisatie. Het gaat sommige stoere kerels toch ergens het gevoel een beetje minder man te zijn. Maar de vasectomie hoeft helemaal niks ergs te zijn. Sterker nog, het is een effectief middel tegen ongewenste zwangerschap. Hoog tijd om wat meer aandacht voor het onderwerp te vragen. Dat gebeurt 22 november, op de Internationale Dag van de Vasectomie.

Die Dag is in 2013 opgericht met de bedoeling om mensen te informeren over deze medische ingreep. We leren die Dag onder andere wat de voor- en nadelen ervan zijn, hoe het werkt, en er worden voorlichtingscampagnes gegeven voor mannen die een sterilisatie overwegen.

De Dag van de Vasectomie is overigens niet alleen bedoeld voor de anticoncepterende man, maar ook voor medische professionals. Die kunnen zich op deze Dag laten bijscholen om te leren hoe zij de ingreep zo veilig mogelijk maken. De organisatoren willen zelfs dat dokters dat meer gaan doen - zo begonnen zij de campagne door 100 dokters in 25 landen meer dan 1,000 vasectomieën in een etmaal te laten uitvoeren.

U kunt alle informatie over deze Dag vinden op de website www.worldvasectomyday.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vasectomie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Slaap
15 maart
De Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

Wereld Autismedag
2 april
Wereld Autismedag is in 2007 door een resolutie van de Verenigde Naties aangenomen als officiële VN-Dag. Op deze Dag zullen lidstaten van de Verenigde Naties aandacht besteden aan autisme, een hersenstoornis die tientallen miljoenen patiënten wereldwijd treft.

Internationale Dag van de Ziekte van Crohn
19 mei
Het hebben van een onzichtbare ziekte zoals Crohn of Colitis is niet eenvoudig. Op 19 mei, Wereld IBD-dag, wordt er stilgestaan bij deze slopende en chronische ziekte.

22
november

22 nov

Eerdere edities:
In 2018: 16 november
In 2017: 17 november
In 2016: 18 november
Deze site gebruikt Cookies.