22 november

Internationale Dag van de Vasectomie

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht22 november 2019 - 95 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 20 maart 12:00

Internationale Dag van de Vasectomie

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Voor sommige mannen is het nog steeds taboe om te praten over hun sterilisatie. Het gaat sommige stoere kerels toch ergens het gevoel een beetje minder man te zijn. Maar de vasectomie hoeft helemaal niks ergs te zijn. Sterker nog, het is een effectief middel tegen ongewenste zwangerschap. Hoog tijd om wat meer aandacht voor het onderwerp te vragen. Dat gebeurt 22 november, op de Internationale Dag van de Vasectomie.

Die Dag is in 2013 opgericht met de bedoeling om mensen te informeren over deze medische ingreep. We leren die Dag onder andere wat de voor- en nadelen ervan zijn, hoe het werkt, en er worden voorlichtingscampagnes gegeven voor mannen die een sterilisatie overwegen.

De Dag van de Vasectomie is overigens niet alleen bedoeld voor de anticoncepterende man, maar ook voor medische professionals. Die kunnen zich op deze Dag laten bijscholen om te leren hoe zij de ingreep zo veilig mogelijk maken. De organisatoren willen zelfs dat dokters dat meer gaan doen - zo begonnen zij de campagne door 100 dokters in 25 landen meer dan 1,000 vasectomieën in een etmaal te laten uitvoeren.

U kunt alle informatie over deze Dag vinden op de website www.worldvasectomyday.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vasectomie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Slaap
13 maart
De Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd, is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

Wereld Dovendag
26 september
Als doof persoon kun je het lastig hebben, zoals u zich wellicht kunt voorstellen. Ongetwijfeld heeft het

Dag van de Zorg
12 mei
Niet minder dan 200.000 bezoekers hebben zondag 17 maart 2019 een bezoek gebracht aan de 8ste editie van de Dag van de Zorg. Heel wat gezinnen trokken op pad om een blik achter de schermen te werpen in 230 zorg- en welzijnsvoorzieningen.

22
november

22 nov

Eerdere edities:
In 2019: 22 november
In 2018: 16 november
In 2017: 17 november
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
29 februari
Deze site gebruikt Cookies.