12 april

Internationale Dag van de Stilte

12 april - 70 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 10:18

Internationale Dag van de Stilte

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school. Het gaat daarbij vooral om jongeren met een homoseksuele geaardheid, die dit niet durven te uiten uit angst voor discriminatie. Ieder jaar groeit het aantal mensen dat mee doet aan de Dag, en ook instanties, scholen en leerlingen maken steeds vaker een vuist tegen pesten.

Het is een soort 'grote broer' van de Landelijke Dag tegen Pesten die ook in april wordt gehouden. Hoewel er in Nederland meer activiteiten zullen zijn op de landelijke Dag, is deze Dag toch internationaal bekender.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Burendag
28 september
Landelijke Burendag vindt ieder jaar plaats op de vierde zaterdag van september. Vanaf 2006 wordt deze ieder jaar weer gevierd. De Dag is bedoeld om onderling meer contact met uw buren te krijgen, zodat u niet vereenzaamt.

Internationale Dag van de Inheemse Volkeren
9 augustus
Een inheems volk klinkt als iets van ver weg. Afrika of zo. Zuid-Amerika. Overal behalve hier. Een inheems volk is een groep mensen die al generaties lang in hetzelfde gebied woont.

Internationale Vrouwendag
8 maart
Op de barricades! Weg met het glazen plafond, de 70 cent per euro en de stereotiepen. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een Dag die bedoeld is om aandacht te vragen voor de positie van vrouwen in de maatschappij.

12
april

12 apr

Eerdere edities:
In 2023: 14 april
In 2022: 22 april
In 2020: 17 april
Deze site gebruikt Cookies.