14 april

Internationale Dag van de Stilte

14 april - 164 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:39

Internationale Dag van de Stilte

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van de Stilte heeft een nogal duistere achtergrond: Het gaat hier om het zwijgen van slachtoffers van pesten. Het doel van de Dag, zo zeggen de makers zelf, is het wereldwijd veiliger maken van scholen, door voorlichting over pesten te geven, zodat niemand zich onveilig voelt op school. Het gaat daarbij vooral om jongeren met een homoseksuele geaardheid, die dit niet durven te uiten uit angst voor discriminatie. Ieder jaar groeit het aantal mensen dat mee doet aan de Dag, en ook instanties, scholen en leerlingen maken steeds vaker een vuist tegen pesten.

Het is een soort 'grote broer' van de Landelijke Dag tegen Pesten die ook in april wordt gehouden. Hoewel er in Nederland meer activiteiten zullen zijn op de landelijke Dag, is deze Dag toch internationaal bekender.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid
25 oktober
Inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties; De Europese Commissie, die steeds meer Dagen uit roept, en niet alleen zichzelf maar ook ons aan het werk zet.

Internationale Dag van de Democratie
15 september
"Democratie is de slechtste vorm van regeren, op alle andere vormen na", sprak Winston Churchill ooit - en als iemand het kan weten, dan is hij het wel.

Internationale Dag van de Vermisten
30 augustus
De Internationale Dag van de Vermisten draait niet om die keer dat u uw huissleutels verloor. De Dag heeft een serieuze toon, en gaat om aandacht voor de duizenden vermiste personen op de wereld; mensen die door maatschappelijke problemen zoals drugsgeweld verdwijnen, en hoe we die problemen kunnen stoppen.

14
april

14 apr

Eerdere edities:
In 2022: 22 april
In 2020: 17 april
In 2019: 12 april
Deze site gebruikt Cookies.