7 september

Internationale Dag van de Schone Lucht

7 september - 81 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 september 21:20

Internationale Dag van de Schone Lucht

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Is er duidelijker symbool van een gezonde leefomgeving dan frisse lucht? Een gezond milieu begint met een goede hoeveelheid zuurstof, een lucht die niet is besmet met uitlaatgassen en stikstof, waarbij het ademhalen niet voelt alsof we nog steeds een mondkapje dragen en half stikkend de straat op moeten. Op 7 september is het ieder jaar de Internationale Dag van de Schone Lucht, opgericht door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor luchtvervuiling en vooral de bestrijding daarvan.

De Dag van de Schone Lucht, of Clean Air Day, is specifiek door de milieutak van de VN opgericht. Het United Nations Environment Programme vraagt op deze Dag aandacht voor de gevolgen van luchtvervuiling en de voordelen van schone lucht. Op deze Dag worden meestal rapporten gepubliceerd over de staat van de luchtverontreiniging op de wereld - welke landen of steden zijn bijvoorbeeld het schoonst of juist het smerigst? Ook wordt op deze Dag aandacht gevraagd voor de problemen van luchtvervuiling, zoals de long- en hartziektes die het veroorzaakt en de vroege sterftes die er door plaatsvinden.

Het is niet alleen maar kommer en kwel op deze Dag. Er is ook aandacht voor de dingen die wél goed gaan, en er is aandacht voor initiatieven en ontwikkelingen waar de wereld beter van wordt zoals de beperking van emissies en de opkomst van bijvoorbeeld elektrische auto's.

Schone lucht is een van de Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en krijgt daarom veel aandacht van de organisatie. Alle informatie is dan ook te vinden op de website van de organisator.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Schone Lucht!
Verwante Dagen

Landelijke Compostdag
26 maart
Stront. Daar hebben we in Nederland nog niet genoeg van. De Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen zijn bijzonder blij dat we in Nederland zo lekker duurzaam doen door ons gft-afval te scheiden.

Internationale Dag van de Biodiversiteit
22 mei
De Internationale Dag van de Biodiversiteit staat in het teken van dat hippe begrip duurzaamheid, heeft alles te maken met denken aan de toekomst en aan hoe we de wereld moeten verbeteren.

Internationale Dag van het Recyclen
18 maart
Wat doet u met al uw oude spullen die u niet meer gebruikt? Gaan die bij het afval, of probeert u ze door te verkopen? En scheidt u wel netjes uw afval?

Deze site gebruikt Cookies.