8 november

Internationale Dag van de Planologie

8 november - over 138 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Planologie

Categorie:
53-house Bouwen en wonen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Steden bestaan uit veel meer dan zomaar wat gebouwen en bruggen die her en der naast elkaar neergeplempt worden. Daar zit een hele gedachte achter die u en ons ontgaat, maar waar planologen wel raad mee weten. De planoloog is belangrijker dan u denkt, en zij staan op 8 november centraal. Het is dan de Dag van de Planologie.

Planologie is stedenbouwkunde, of urbanisme. Het is de leer van het efficiënt indelen van stadsgebieden, waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de uiteenlopende wensen van de vele burgers daar. Niet makkelijk - de een zijn prachtige boom is de anders vogeloverlast en een flat waar honderden mensen kunnen wonen brengt ook nieuwe verkeers- en afvalproblematiek met zich mee. Ga er maar aan staan! De Dag van de Planologie wordt in tientallen landen gevierd om dat werk onder de aandacht te brengen.

De Dag bestaan al sinds 1949, toen de Argentijnse professor Carlos María della Paolera de Dag begon in Buenos Aires. Inmiddels vieren meer dan 30 landen de Dag!

Tijdens de Dag komen planologen bij elkaar, en worden er voorlichtingsavonden gegeven door bijvoorbeeld gemeentes. Meestal staat een thema centraal, waarbij duurzaamheid en inclusiviteit van steden vooral de laatste jaren hoog op de agenda is komen te staan.

Alle informatie over de Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Planologie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Stad
31 oktober
De Grote Stad is voor simpele dorpsjongens als wij op de Fijne Dag Van-redactie zijn een soms wat groot en ongrijpbaar iets. Miljoenen mensen opeengepropt in flats en kleine leefomgevingen, overladen en omringd met geluid en drukte en andere mensen.

Wereld Habitatdag
7 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te creëren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

Internationale Dag van het Straatkind
12 april
Geen enkel kind zou op straat moeten leven. Om wat voor reden dan ook. Toch gebeurt dat helaas nog nét iets te regelmatig, en echt niet alleen in derdewereldlanden.

8
november

8 nov

Deze site gebruikt Cookies.