Deze Dag, ieder jaar op 10 februari, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is. Het is er dan ook een groot deel van het dieet, zeker ook omdat het hartstikke gezond is.
Tijdens de Dag van de Peulvrucht staan we stil bij hoe belangrijk de peul wel niet is, maar ook wat we gezamenlijk kunnen doen om te zorgen voor een betere en geslaagde oogst in andere landen. Op deze Dag is het de bedoeling om wereldburgers meer te leren over de peul, en hoe belangrijk een goede oogst daarvan is. Dat betekent dat u deze Dag allerlei voorlichting kunt krijgen, maar ook dat supermarkten of boeren zelfbedachte peulrecepten aandragen waar u dan 's avonds tijdens het avondeten van kunt genieten.
U kunt natuurlijk zelf meedoen aan de Dag, bijvoorbeeld door u eens te verdiepen in welke soorten peulen er allemaal te koop zijn er daar zelf eens mee te kokkerellen. Wie weet, misschien vindt u nog eens een lekker nieuw gerecht!
En als u daar geen interesse in heeft, kun u altijd nog kijken op de website van de VN, die de Dag organiseert.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Peulvrucht!
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.
Als Nederland een nationaal gerecht heeft, dan is het boerenkool. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt voor en door de keiharde landarbeiders die hun koolhydraten nodig hebben na een koude dag op het land.
Ieder jaar op $datum organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.