18 december

Internationale Dag van de Migrant

18 december - over 14 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 11:48

Internationale Dag van de Migrant

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Migratie mag dan altijd wel onder een vergrootglas liggen, maar het feit blijft dat migratie voor miljoenen mensen kansen biedt op een beter leven, en zeg nou zelf, dat wil toch iedereen? De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Migrant. Op die Dag staan de rechten van migranten centraal, en staan we stil bij wat migranten voor de economie en de maatschappij kunnen betekenen.

Jaarlijks zijn er miljoenen migranten, die vaak vluchten voor uitzichtloze situaties door oorlogen, honger en in de laatste jaren ook klimaatverandering. Op de Dag van de Migrant komen overheden en bedrijven en NGO's bij elkaar om te kijken naar hoe landen kunnen profiteren van migranten, maar ook welke hulp ze nodig hebben bij bijvoorbeeld de opvang ervan.

Informatie over de Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Migrant!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Voorkoming van Verdrinking
25 juli
In Nederland-waterland redden we ons wel. Als je hier in een meer of rivier valt schoolzwem je je meestal gewoon naar de oever, en recreatief zwemmen is 's zomers een van onze favoriete bezigheden.

Internationale Dag van de Kinderen
1 juni
Vandaag staat helemaal in het teken van Kinderen. Op 1 juni is het namelijk ieder jaar de Internationale Dag van de Kinderen. Gewoon om deze bevolkingsgroep eens goed te verwennen!

Internationale Dag van de Vluchteling
20 juni
De Dag van de Vluchteling is een Dag die vanaf 2001 door de VN wordt gevierd. Op deze Dag staan we stil bij iedereen die op de vlucht is voor bijvoorbeeld honger of oorlog.

18
december

18 dec

Deze site gebruikt Cookies.