18 december

Internationale Dag van de Migrant

18 december - over 197 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 11:48

Internationale Dag van de Migrant

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Migratie mag dan altijd wel onder een vergrootglas liggen, maar het feit blijft dat migratie voor miljoenen mensen kansen biedt op een beter leven, en zeg nou zelf, dat wil toch iedereen? De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Migrant. Op die Dag staan de rechten van migranten centraal, en staan we stil bij wat migranten voor de economie en de maatschappij kunnen betekenen.

Jaarlijks zijn er miljoenen migranten, die vaak vluchten voor uitzichtloze situaties door oorlogen, honger en in de laatste jaren ook klimaatverandering. Op de Dag van de Migrant komen overheden en bedrijven en NGO's bij elkaar om te kijken naar hoe landen kunnen profiteren van migranten, maar ook welke hulp ze nodig hebben bij bijvoorbeeld de opvang ervan.

Informatie over de Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Migrant!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid
25 oktober
Inmiddels een geduchte concurrent van de Verenigde Naties; De Europese Commissie, die steeds meer Dagen uit roept, en niet alleen zichzelf maar ook ons aan het werk zet.

Internationale Coming-Out Dag
11 oktober
Inmiddels wordt de National Coming Out Day, die in Engeland is opgericht in 1988, al lang niet meer National. De Kom-Uit-De-Kast-Dag, zoals we de Dag vrij vertaald in het Nederlands noemen, wordt ook in ons land gevierd op 11 oktober.

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
25 mei
Op 25 mei 1979 verdween de 6-jarige Etan Patz, een New Yorkse jongen. De verdwijning ontketende een gigantisch mediacircus om de jongen terug te vinden.

18
december

18 dec

Deze site gebruikt Cookies.