18 december

Internationale Dag van de Migrant

18 december - over 239 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Migrant

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Migratie mag dan altijd wel onder een vergrootglas liggen, maar het feit blijft dat migratie voor miljoenen mensen kansen biedt op een beter leven, en zeg nou zelf, dat wil toch iedereen? De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Migrant. Op die Dag staan de rechten van migranten centraal, en staan we stil bij wat migranten voor de economie en de maatschappij kunnen betekenen.

Jaarlijks zijn er miljoenen migranten, die vaak vluchten voor uitzichtloze situaties door oorlogen, honger en in de laatste jaren ook klimaatverandering. Op de Dag van de Migrant komen overheden en bedrijven en NGO's bij elkaar om te kijken naar hoe landen kunnen profiteren van migranten, maar ook welke hulp ze nodig hebben bij bijvoorbeeld de opvang ervan.

Informatie over de Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Migrant!




Verwante Dagen

Dag voor de Zuid-Zuidsamenwerking
12 september
Wij moesten het ook even twee keer lezen. Zuid-Zuidsamenwerking. Coöperatie tussen het zuiden en het andere zuiden, zo leest het. Daar moesten we even grondig diepe research naar doen.

Dag van het Bewustzijn van Oudervervreemding
25 april
Oudervervreemding is een psychologisch proces waarbij kinderen via manipulatie tegen één van de ouders wordt opgezet, meestal door de andere ouder. Dat is schadelijk voor de mentale gezondheid van het kind, en kan een gezinssituatie flink uit balans brengen.

Internationale Dag tegen Kernproeven
29 augustus
Sinds de uitvinding van nucleaire wapens hebben we er heel wat moeten testen voor we zeker wisten dat ze goed werkten. Of kernwapens goed of juist slecht zijn voor de wereldvrede laten we even in het midden - daar is de Internationale Dag tegen Kernproeven niet voor bedoeld.

18
december

18 dec

Deze site gebruikt Cookies.