18 december

Internationale Dag van de Migrant

18 december - over 318 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 11:48

Internationale Dag van de Migrant

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Migratie mag dan altijd wel onder een vergrootglas liggen, maar het feit blijft dat migratie voor miljoenen mensen kansen biedt op een beter leven, en zeg nou zelf, dat wil toch iedereen? De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Migrant. Op die Dag staan de rechten van migranten centraal, en staan we stil bij wat migranten voor de economie en de maatschappij kunnen betekenen.

Jaarlijks zijn er miljoenen migranten, die vaak vluchten voor uitzichtloze situaties door oorlogen, honger en in de laatste jaren ook klimaatverandering. Op de Dag van de Migrant komen overheden en bedrijven en NGO's bij elkaar om te kijken naar hoe landen kunnen profiteren van migranten, maar ook welke hulp ze nodig hebben bij bijvoorbeeld de opvang ervan.

Informatie over de Dag is te vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Migrant!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
21 maart
Op 21 maart 1960, tijdens een vredesdemonstratie in Sharpeville in Zuid-Afrika, opende de politie het vuur op demonstranten en doodde 69 personen. Deze demonstratie werd gehouden voor het doorvoeren van de anti-apartheidwetten in dat land, die toen nog niet van kracht waren.

Wereld Brailledag
4 januari
Ieder jaar op 4 januari, de verjaardag van Louis Braille, vieren we Wereld Brailledag. In 1824 introduceerde hij de zogenaamde Methode Van Geschreven Woorden en Muziek door het Gebruik Van Puntjes, Voor Het Gebruik Door Blinden.

Internationale Dag voor Slachtoffers van Terrorisme
21 augustus
Terrorisme heeft grote, ontwrichtende effecten op de maatschappij. De angst voor aanslagen kan ervoor zorgen dat politieke systemen fundamenteel veranderen, maar het is vooral het verlies van de slachtoffers ervan die de maatschappij het hardst treffen.

18
december

18 dec

Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.