16 september

Internationale Dag van de Identificatie

16 september - over 145 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Identificatie

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

"Ik denk, dus ik ben" is een belangrijk filosofisch concept, maar zie daar maar eens mee door de douane te komen. Identiteit bestaat anno nu uit meer dan alleen iemands hoop en dromen, maar ook uit een fysiek papiertje, een paspoort of een andere, vaak digitale vorm van bewijs dat je bent wie je bent. Omdat 'ID' zo fundamenteel is, wordt 16 september de Internationale Dag Van de Identiteit gevierd.

Op Wereld Identiteitsdag wordt aandacht gevraagd voor 'het fundamentele recht op bewijs wie je bent'. Zeker met de toenemende migratievraagstukken is het voor iedereen van levensbelang zo'n identiteit te kunnen bewijzen, en waar dat voor ons Nederlanders hooguit betekent dat we een nummertje bij het gemeenteloket moeten trekken is het voor veel wereldburgers een stuk moeilijker zo'n bewijs te krijgen. Wereldwijd hebben een miljard mensen geen toegang tot identiteitsbewijzen, waarvan de helft in Afrika woont.

Deze Dag is dan ook bedoeld om niet alleen stil te staan bij het vraagstuk, maar ook om landen aan te sporen identiteit toegankelijk te maken voor burgers. Ook wordt aandacht gevraagd voor bescherming tegen identiteitsfraude.

De Dag vindt plaats op 16 september, en niet helemaal toevallig. De Verenigde Naties hebben de 17 duurzaamheids en ontwikkelingsdoelen opgesteld. Doel 16.9 (16-9, of 16 september) is het doel om vóór 2030 iedereen op aarde van een ID-bewijs te voorzien.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op ID-Day.org.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Identificatie!
Verwante Dagen

Wereld Droomdag
25 september
Als u leeft volgens de teksten van Marco Borsato doet u het fout. Wie werkelijk denkt dat de meeste dromen bedrog zijn is juist degene die bedrogen uitkomt, want alleen met een droom kan de wereld worden verbeterd.

Nationale Dag van de Vrijwilliger
7 december
De Nationale Vrijwilligersdag is een eerbetoon aan de miljoenen Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Voor familie, vrienden en soms zelfs onbekenden.

Internationale Vrouwendag
8 maart
Op de barricades! Weg met het glazen plafond, de 70 cent per euro en de stereotiepen. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een Dag die bedoeld is om aandacht te vragen voor de positie van vrouwen in de maatschappij.

16
september

16 sep

Deze site gebruikt Cookies.