De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin. Daarom vieren we ieder jaar op 2 september de Internationale Dag van de Kokosnoot!
Deze Dag is vooral bedoeld om te bedenken hoe belangrijk en gezond de kokosnoot wel niet is, en wat die betekent voor mensen die afhankelijk zijn van de met melkgevulde paardenhoeven. U kunt deze Dag makkelijk zelf vieren: koop in de supermarkt of in de groentewinkel zelf een paar kokosnoten en ga er in de keuken eens mee aan de slag. U zult verbaasd staan over wat u alemaal kunt bereiken met zo'n ding.
De Dag van de Kokosnoot is opgericht door de Aziatische en Pacifische Kokosnoot Unie in 2009. Desondanks zegt de organisator dat de Dag zich nog steeds in de kinderschoenen bevindt, maar op websites zoals deze vindt u meer dan genoeg informatie over de Dag.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Kokosnoot!
Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.
In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag!