15 september

Internationale Dag van de Democratie

15 september - over 209 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Democratie

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Momenteel wordt er hard gevochten voor pure democratie. Die ultieme vorm van regeren, waarbij de macht volledig aan de burger wordt gegeven, dat is volgens de algemene opinie wel de way to go. Mag ook best. 'Tis fijn om te weten dat in Nederland alles en iedereen mee mag denken over alles. Dat dat soms helemaal niet nodig is, is een tweede. Feit blijft dat democratie hevig gepromoot wordt, omdat zo corruptie en oneerlijkheid het beste worden bestreden. Getuige Egypte.

Vandaar dat we ieder jaar op 15 september de Internationale Dag Van De Democratie vieren. Vrijheid, blijheid, zullen we het maar noemen. Uiteraard is dit een VN-initiatief, dus informatie is op hun website goed te vinden.

Verwante Dagen

Nationale Offline-dag
12 april
We waren eigenlijk van plan hier op te schrijven waar deze Dag over gaat en wie het georganiseerd had. Maar dat kon niet, want we hadden geen internet.

Internationale Dag van de Francofonie
20 maart
Bonjour, mes amis! Verder zullen we niet gaan, want ons middelbare-school Frans is niet wat het geweest was. Op 20 maart echter, oefenen wij hard! Dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Francofonie, de benaming voor de Franse taal.

Internationale Dag van de Vermisten
30 augustus
Wij raken wel eens een sok kwijt na het wassen. Heel vervelend, want dan heb je weer een incompleet paar. Gelukkig valt dat wel mee, maar je hebt ook mensen die veel meer kwijtraken, zoals hun portemonnee of hun huissleutels.

15
september

15 sep

Deze site gebruikt Cookies.