21 december

Europese Dag van de Korte Film

21 december - over 154 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van de Korte Film

Categorie:
70-tv Video en film

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Europese Dag van de Korte Film vindt ieder jaar op 21 december plaats. Dat is natuurlijk niet zo maar, het is dan namelijk de kortste dag van het jaar! De Dag staat in het teken van korte films en video's die door vaak onafhankelijke filmmakers worden gemaakt. Tv-zenders of bioscopen door heel Europa heen kunnen de Dag aangrijpen om korte films te tonen, en er worden festivals georganiseerd rondom het onderwerp.

De Dag is ook grotendeels bedoeld om klein, aanstormend talent te ontdekken. Die breken vaak niet door met een Once Upon In The West-achtige, 4,5 uur durende epiek, maar wel met een goed geacteerde en geregiseerde 20 minuten durende 'short' die de aandacht direct grijpt en waarin ieder shot betekenis moet hebben.

Alle informatie over de Dag is te vinden op www.dagvandekortefilm.nl. Het belangrijkste dat u daar vindt is een programma met alle activiteiten rondom filmhuizen, theaters en andere kijkgelegenheden. Veel kijkplezier!

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Korte Film!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Amateurradio
18 april
En u maar denken dat u helemaal bij de tijd was, met Twitter en Facebook en inmiddels TikTok, de massamedia waarmee u ieder zielenroersel achteloos de wereld in kan gooien.

21
december

21 dec

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.