30 januari

Dag van het Werkplezier in de Zorg

30 januari - 172 dagen geleden elk jaar op de laatste dinsdag van januari
In 2025 op 28 januari
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van het Werkplezier in de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is niet altijd even gemakkelijk om te werken in de zorg, zeker nu niet. Juist nu de lontjes kort zijn krijgt het IC- en ziekenhuispersoneel regelmatig te maken met boze wappies en een structureel gebrek aan waardering én salaris. En dat terwijl de zorg toch zo'n mooi en dankbaar beroep kan zijn - herinnert u zich nog het applaus dat we in 2020 massaal gaven aan de zorgwerkers? Om de zorg een klein beetje schwung te geven is 30 januari de Dag van het Werkplezier in de Zorg.

Deze Dag is een feestje voor en door iedereen die in de zorg werkt. Tijdens de Dag staan zij stil bij wat hun werk zo mooi maakt. Zorgwerkers denken na over hun eigen baan, maar ook over het werk van hun collega's. De Dag bestaat dan ook vooral uit waardering en natuurlijk taart waar dat mogelijk is. We vieren de Dag iedere laatste dinsdag van januari.

De Dag is opgericht door FWG Progressional People, een advieslobby voor de zorgsector. De organisatie roept ziekenhuizen, huisartsenposten en alle andere zorginstellingen op om evenementen op te zetten voor hun werknemers. Die kunnen dan vervolgens worden gedeeld op sociale media, zodat ook patiënten zich betrokken kunnen voelen bij hun behandelaars. En dat ze die natuurlijk ook eens extra kunnen bedanken voor hun harde werk.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van FWG.

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkplezier in de Zorg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Beroerte
29 oktober
De Internationale Dag van de Beroerte is natuurlijk bedoeld om meer aandacht te vragen voor de gevaren van beroertes. Die komen namelijk veel te vaak voor en kunnen grote schade of zelfs de dood veroorzaken.

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Wereld Malariadag
25 april
Malaria is een tropische infectieziekte die wordt overgebracht door muggen. Per jaar worden zo'n 300 tot 500 miljoen mensen ziek door de infectie, en sterven er zo'n 1 tot 3 miljoen mensen aan, grotendeels jonge kinderen.

30
januari

30 jan

Eerdere edities:
In 2023: 31 januari
In 2022: 25 januari
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.