31 januari

Dag van het Werkplezier in de Zorg

31 januari - 127 dagen geleden elk jaar op de laatste dinsdag van januari
In 2024 op 30 januari
Aangepast op 9 december 18:42

Dag van het Werkplezier in de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het is niet altijd even gemakkelijk om te werken in de zorg, zeker nu niet. Juist nu de lontjes kort zijn krijgt het IC- en ziekenhuispersoneel regelmatig te maken met boze wappies en een structureel gebrek aan waardering én salaris. En dat terwijl de zorg toch zo'n mooi en dankbaar beroep kan zijn - herinnert u zich nog het applaus dat we in 2020 massaal gaven aan de zorgwerkers? Om de zorg een klein beetje schwung te geven is 31 januari de Dag van het Werkplezier in de Zorg.

Deze Dag is een feestje voor en door iedereen die in de zorg werkt. Tijdens de Dag staan zij stil bij wat hun werk zo mooi maakt. Zorgwerkers denken na over hun eigen baan, maar ook over het werk van hun collega's. De Dag bestaat dan ook vooral uit waardering en natuurlijk taart waar dat mogelijk is. We vieren de Dag iedere laatste dinsdag van januari.

De Dag is opgericht door FWG Progressional People, een advieslobby voor de zorgsector. De organisatie roept ziekenhuizen, huisartsenposten en alle andere zorginstellingen op om evenementen op te zetten voor hun werknemers. Die kunnen dan vervolgens worden gedeeld op sociale media, zodat ook patiënten zich betrokken kunnen voelen bij hun behandelaars. En dat ze die natuurlijk ook eens extra kunnen bedanken voor hun harde werk.

Alle informatie over deze Dag vindt u op de website van FWG.

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkplezier in de Zorg!
Verwante Dagen

Wereld Hepatitisdag
28 juli
Op de Internationale Dag tegen Hepatitis wordt een vuist gemaakt tegen de chronische Hepatitis ziekte. Vooral in Amerika wordt deze Dag gevierd, gezien er daar ruim 1,25 miljoen inwoners aan deze ziekte lijden.

Wereld Tuberculosedag
24 maart
Tuberculose, of TBC, is een longziekte die door de mycobaterie wordt veroorzaakt. De bacterie verspreidt zich door de lucht als een patiënt hoest of niest en kan door anderen worden opgevangen.

Wereld Down-Syndroomdag
21 maart
Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer.

31
januari

31 jan

Eerdere edities:
In 2022: 25 januari
Deze site gebruikt Cookies.